Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Ny leverandør av flis på Sessvollmoen

Høsten er etter hvert over oss, noe som innebærer at det igjen tid er for å starte opp biobrenselanlegget på Sessvollmoen. Når dette skjer i år, fyres anlegget i gang med flis fra en ny leverandør.

30. august undertegnet eiendomssjef Frode Hansen avtalen på vegne av Forsvarsbygg.

Kontrakten med det svenske selskapet Stora Enso Skog AS løper i tre år og har en samlet verdi på i underkant av fem millioner kroner.

Stora Enso Skog AS er en betydelig aktør i markedet og driver blant annet flere biobrenselanlegg i Sverige i tillegg til produksjon av flis.

Selv om selskapet er eid av broderfolket, er trevirket som havner i anlegget på Sessvollmoen norsk. Stora Enso opererer nemlig omlastningssentralen på Hauerseter, og det er herfra trevirket som skal til Sessvollmoen vil bli hentet fra. Dette er i utgangspunktet trevirke som er kjøpt opp fra lokale skogeiere på østlandsområdet.

Driftingeniør Øyvind Øye er fornøyd med den nye avtalen. Denne åpner nemlig for at egenprodusert trevirke også kan bli kvernet til flis for bruk i biobrenselanlegget. Den gamle avtalen tillot ikke dette, derfor ligger det mye trevirke rundt om på våre egne eiendommer som nå venter på å varme Forsvarsbyggs brukere og leietakere på Sessvollmoen.

Sammenliknet med den gamle avtalen, har prisen pr. kilowatt kun økt med kun ett øre.

- Dette er svært gunstig sammenliknet med den generelle prisutviklingen i energimarkedet og gjør at vi kan fortsette å levere grønn energi på Sessvollmoen til en pris som ingen andre kan matche, avslutter biobrenselanleggets ”far”, Øyvind Øye.

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.