Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

overlevering MTA

Nytt militært treningsanlegg på Haakonsvern ble formelt overlevert fra Forsvarsbygg til Sjøforsvarets skoler tirsdag 3. mai. -Nå gleder vi oss til den offisielle åpningen 28. september, sier brukerkoordinator for Sjøforsvarets skoler, Tor Loddengaard.

Det var en rolig morgen i foajeen på nytt militært treningsanlegg (MTA) på Haakonsvern på da Forsvarsbygg og Sjøforsvarets skoler møttes til overtakelsesforretning tirsdag. Etter flere års planlegging og byggearbeid, kunne Forsvarsbygg i dag overlevere bygget til en fornøyd kunde.  Total prosjektkostnad er 340 millioner kroner. 

Image "mta-handtrykk-web.jpg" without description Håndtrykk ved overlevering MTA

MILEPÆL: Forsvarsbygg nådde en milepæl på Haakonsvern i dag. Fra i dag er prosjektet formelt overlevert, og Sjøforsvarets skoler er blitt leietaker av MTA hos Forsvarsbygg. Fra venstre: Prosjektleder i Forsvarsbygg Stig Wassdal, brukerkoordinator for Sjøforsvarets skoler Tor Loddengaard og avdelingsleder Utleieservice i Forsvarsbygg, Christian Fossdal.  Alle foto: Åsmund V. Sjursen.

Fullskala branntesting
Forsvarsbygg har de siste månedene gjennomført finpussing, kontrollbefaringer, tester og kontinuerlig feilretting for å sikre at bygget nå kan leies ut til brukeren Sjøforsvarets skoler.
- Blant annet har vi gjennomført fullskala branntesting av bygget der Haakonsverns eget brannvesen rykket ut til et røykfylt treningsanlegg, sier Christian Fossdal, avdelingsleder Utleieservice i  Markedsområde Vest.   

Uteanlegg
Mens hovedbygningen nå er ferdig, gjenstår fremdeles noen utearbeider som vil bli ferdig i løpet av sommeren.
- Blant annet skal det legges plener, kunstgress på fotballbanen og spesialdekke på løpebanen, sier prosjektleder i Forsvarsbygg Stig Wassdal.

Inventar
Selv om MTA ble overlevert tirsdag, vil åpningen først skje 28. september i år.
- Det som skjer fremover nå, er at Forsvarets logistikkorganisasjon utover sommeren vil levere og montere inventar til MTA. Det skal blant annet inn treningsapparater, garderobeinventar og kontormøbler. Det skal også bygges en klatrevegg på den 14 meter høye veggen i foajeen. Perioden frem til 28. september, blir en innkjøringsperiode, sier brukerkoordinator for Sjøforsvarets skoler, Tor Loddengaard.

Velkommen
- Vi er stolte over å overlevere et fantastisk treningsanlegg. Vi ønsker de nye leietakerne velkommen, sier Fossdal.

- Dette er en stor dag for Sjøforsvaret. Vi gleder oss virkelig til å ta MTA i bruk, sier Loddengaard.

Les mer om militært treningsanlegg her.

Bergens Tidende besøkte MTA i april. Les artikkelen her.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.