Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Overrekkelse av Murverkspris 2011

Forsvarets nye ledelsesbygg på Akershus festning har vunnet Murverksprisen 2011. Tirsdag 6. desember var den offisielle overrekkelsen av plaketten.

Murverksprisen er en utmerkelse som gis til byggverk i Norge, med fremragende arkitektur, og der murverk er anvendt på en håndverksmessig og teknisk god måte. Bak prisen står Norske Arkitekters Landsforbund og Norsk Murforum.

Avduking av plakett 
Ekspedisjonssjef i Forsvarsdepartementet, Gisle Norheim, avduket plaketten som har fått plass i foajeen i ledelsesbygget på Akershus festning. 

- Ledelsesbygget har blitt nominert til flere priser, men det er veldig gjevt å stikke av med denne. Etter at Statsministerens kontor i høst flyttet inn er bygget på mange måter blitt hele Norges ledelsesbygg, og plaketten er plassert slik at alle som jobber her eller er på besøk i bygget vil se den.

Fremragende byggekunst i mur 
I sin tale etter avdukingen, trakk juryformann Ole Krokstrand fram deler av juryens begrunnelse for at ledelsesbygget på Akershus festning stakk av med den gjeve seieren:

- Ledelsesbygget tildeles Murverksprisen 2011 for et fremragen­de bygningsanlegg med høy arkitektonisk verdi.  Anlegget er et viktig eksempel på innovativ bruk av tegl i en kompleks situasjon i tilknytning til antikvarisk bygningsmasse som både inspirerer og ansporer.

Juryen la også vekt på at ledelsesbygget er et verdig bygningsanlegg som speiler nåtiden og gir de eldre bygningene en ny referanseramme. De mener også at den historiske og verneverdige bygningsmassen på en overbevisende måte er knyttet an til et moderne og funksjonelt kontorbygg.

Godt samarbeid
Det ble også tid til en kort omvisning i bygget, hvor arkitekt Einar Jarmund fortalte om tanker og valg gjort i byggeprosessen.

- Dette var et bygg der vi var nødt til hele tiden å tenke harmoni mellom gammelt og nytt, og underveis har vi samarbeidet meget godt med både byggherre og antikvariske eksperter. Murverksprisen er en pris som for oss henger veldig høyt, og vi ønsker å takke Forsvarsbygg, som byggherre, for et godt samarbeid og en fantastisk prosess.  

Prosjektleder fra Forsvarsbygg, Kjell B. Syversen, trakk også fram det gode samarbeidet underveis i byggeprosessen.

- Jeg ønsker å takke for prisen og for et glimrende samarbeid med arkitekter, entreprenører, Forsvarsdepartementet og antikvariske myndigheter.

 

Forsvarets ledelsesbygg

Byggherre: Forsvarsbygg
Arkitekt: Jarmund/Vigsnæs AS Arkitekter MNAL
Rådgivende ingeniør: Rambøll Norge AS
Murarbeider: Muravdelingen til Veidekke Entreprenør as

 

 

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.