Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Skal bygge hærens ledelsesbygg

Forsvarsbygg har inngått kontrakt med Nor-Team entreprenørforretning AS fra Finnsnes for hovedentreprisen for Hærens ledelsesbygg på Bardufoss.

Verdien på kontrakten er på vel 34 millioner kroner. Finnsnesfirmaet regner med å komme raskt i gang med arbeidet så snart alle godkjenninger fra Målselv kommune er på plass. Bygget er i størrelsesorden på 2 000 kvadratmeter og beregnet å stå ferdig høsten 2012.

- For Forsvarsbygg er oppstarten på ledelsesbygget en milepæl for bygging av en ny kompakt Rustad leir. Bygging av administrasjonsbygget er et pilotprosjekt og ny informasjonsteknologi vil bli tatt i bruk i byggeprosessen (buildningSMART). Dessuten vil bygget bli et energiøkonomisk bygg som tilfredsstiller energiklasse A, og utformet som et passivhus, sier Hårek Elvenes, regionssjef i Forsvarsbygg.

- Det er viktig at Forsvarsbygg, som er en stor byggherre, er pådriver overfor byggebransjen med å ta i bruk buildingSMART. Dette er noe som entreprenørbransjen kommer til å lære mye av, sier Geir-Inge Sivertsen, daglig leder Nor-Team entreprenørforretning AS.

Det var arkitektfirma Dyrvik Arkitekter som i 2010 vant arkitektkonkurransen om bygget som har mottoet ”Sluttet Orden”.

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.