Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Stor interesse for hærens ledelsesbygg

Forsvarsbygg fikk inn til sammen 29 tilbud i konkurransene om bygging av det nye ledelsesbygget for Hæren på Bardufoss. Tilbudene fordeler seg på sju ulike fag.

- Vi er glad for å se at interessen for dette viktige bygget er så stor blant entreprenørene. Vi har fått tilbud fra både lokale, regionale og nasjonale leverandører. På den største entreprisen som gjelder selve bygget fikk vi tilbud fra både NCC, Storegga, Bjørn Bygg og Nor-Team, sier regionssjef Hårek Elvenes i Forsvarsbygg.

Energi

Ledelsesbygget skal gi kontorer for Generalinspektøren for Hæren og hans stab, og blir om lag 2 000 kvadratmeter stort. Det skal bygges sentralt i Rusta leir på Bardufoss. Ledelsesbygget skal tilfredsstille Norges strengeste krav til energibruk ved at det følger kravene både til passivhus og til energiklasse A. Prosjektet støttes derfor også av Enova.

- Ledelsesbygget skal i tillegg gjennomføres som et prosjekt med buildingSMART, som blant annet gir tredimensjonale tegninger av bygget. Dette er en metode som er på full fart inn i bransjen, og vi i Forsvarsbygg ønsker å være i front av utviklingen også på dette området, sier Elvenes.

Kontroll

Forsvarsbygg er nå i gang med en omfattende kvalitetssikring og kontrollregning av alle tilbudene.

- Det er derfor for tidlig å si både hvordan dette ligger an i forhold til beløpet som er bevilget fra Forsvarsdepartementet, og hvem som til slutt får kontraktene på dette prosjektet, sier regionssjef Hårek Elvenes i Forsvarsbygg.Illustrasjon av bygget: Dyrvik Arkitekter AS
Regionssjef Hårek Elvenes, Forsvarsbygg Utviking Nord. Foto: Terje Bartholsen 

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.