Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Belønnet «grønne» energikonsept

Forsvarsbygg kunngjorde i dag vinnerne av «Grønn energi» Idèkonkurranse 2012 hvor målet har vært å innhente innovative og kostnadseffektive måter å erstatte oljefyrt oppvarming med miljøvennlig energi.

Idèkonkurransen er en del av et pilotprosjekt mellom Forsvarsbygg og Nasjonalt Program for leverandørutvikling. Programmet er i regi av NHO og KS og målet er å utnytte offentlige anskaffelser på en mer innovativ og aktiv måte som stimulerer til konkurranse, næringsutvikling og innovasjon.

-Vi har ønsket å utfordre bransjen til å komme frem med gode ideer og konsept vedrørende utfasing av fyringsanlegg med oljekjeler på våre anlegg. Vi har gjort mye på dette området allerede i Forsvarsbygg, men ønsker nå å ta steget videre, uttaler rådgiver Miljø / Forskning og Utvikling, Nils Ivar Nilsen i Forsvarsbygg.

Vinnerne

-Vi har kåret to vinnere, Agronova og Asplan Viak, som hver vil bli premiert med kroner 100.000 og vi gratulerer dem med gode, fremtidsrettede konsept som vi tar med oss i våre prosjekt, forteller Nilsen videre.

Stor interesse

Totalt kom det inn 11 bidrag i konkurransen.

Blant bidragene var det løsninger innenfor trepellets, pellets fra matavfall, varmepumper fra sjøvann og bergvarme, biogass og bioolje.

 

Bildetekst:
Fra venstre: Dr. Ing Randi K. Ramstad (Asplan Viak), rådgiver Miljø/forskning og Utvikling Nils Ivar Nilsen (Forsvarsbygg), Stabsleder Carl Oscar Pedersen (Forsvarsbygg) og daglig leder Kjell Aanerød (Agronova)

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.