Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Forsvarsbygg inngår avtale med plan- og prosjekteringsteam

Forsvarsbygg har nå gjennomført evalueringen av konkurransen for anskaffelse av plan- og prosjekteringsgruppe til arbeidet med planleggingen av base for nye kampfly.

– Vi er fornøyde med et høyt faglig nivå og god respons fra plan- og prosjekteringsbransjen. Nå ser vi frem til oppstarten av dette viktige planarbeidet og samarbeid med det nye teamet, sier Olaf Dobloug, direktør i Forsvarsbygg kampflybase.

Oppdraget omfattet rådgivertjenester til helhetsplanlegging av hovedbase på Ørland og fremskutt base på Evenes, samt planlegging av bygninger. 

God konkurranse

Det er gjennomført en omfattende evaluering med representanter fra Forsvarsbyggs arkitekturråd og teknisk kvalitetsgruppe, NAL og Forsvarsbyggs egen organisasjon. Fem grupperinger leverte tilbud innen fristen i august, og evalueringsgruppen har vurdert meget gode tilbud. To team var til slutt tilnærmet like på total kompetanse, og pris ble utslagsgivende for konkurransen. Forsvarsbygg har derfor til hensikt å inngå avtale med ALM- gruppen som blant annet består av Asplan Viak AS, LPO arkitekter AS og Multiconsult AS.

– Vi gleder oss til å komme i gang for fullt, og å fortsette påbegynt samarbeid med Forsvaret og lokale og regionale myndigheter, uttaler Olaf Dobloug.

Det ble i juli i år lyst ut en konkurranse for anskaffelse av rådgivere som skal bistå med arealplanlegging på Ørland og Evenes med utredninger og nødvendig prosjektering begge steder. Oppdraget er sammensatt av delprosjekter med arealplanlegging og prosjektering av bygg og infrastruktur, og vil være én del av det totale oppdraget med planlegging og bygging av base for nye kampfly. Forsvarsbygg vil senere gjennomføre flere konkurranser for prosjektering og bygging.

 

Foto: Lockheed Martin

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.