Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Forsvarsbygg utfordrer Statsbygg

Lørdag 31. mars slukker Forsvarsbygg lysene for miljøet og har utfordret Statsbygg om å gjøre det samme.

Forsvarsbygg og Statsbygg tar del i den verdensomspennende markeringen Earth Hour, og står sammen for å redusere energibruken. Alle med tilgang til en lysbryter kan bidra. Til sammen har Forsvarsbygg og Statsbygg over 15 000 bygg.

Statsbygg mørklegger Operaen og 30 av sine eiendommer. Forsvarsbygg slukker lysene på sine 14 festninger og i de største militærleirene fra nord til sør.

Forsvarsbygg er Norges største eiendomsforvalter og har siden 2007 redusert energibruken med 15 prosent (94 GWH i året), noe som tilsvarer energibruk i 3 600 eneboliger. Nå er målet å kutte ytterligere 15 prosent innen 2016.

-Jeg er stolt av at Forsvarsbygg i samarbeid med Forsvaret har redusert energibruken med 94 GWH i året. Det viser seg at små grep kan gi gode resultater og at fokus på temaet er vel så viktig som store investeringer, sier Frode Sjursen, administrerende direktør i Forsvarbygg.

Statsbygg tar utfordringen
Statsbygg forvalter 2,7 millioner kvadratmeter fordelt på 2350 bygninger inn- og utland. Statsbygg har høye miljøambisjoner. Et av hovedmålene i Statsbyggs strategi er at Statsbygg skal være ledende på å planlegge, bygge, utvikle og forvalte miljøriktige bygg og uteområder. Det betyr at Statsbygg skal heve miljøstandarden for hele porteføljen gjennom redusert energibruk, bruk av miljøvennlig materiale og riktig lokalisering av bygg. Vi skal være et forbilde for bransjen.

- En av de største utfordringene er å redusere energibruken på våre eiendommer. Når brukstiden på våre bygninger øker, er det viktig at våre leietakere blir med på en felles dugnad, slik at vi kan redusere de totale kostnadene og klimautslippene, sier Øivind Christoffersen, Statsbyggs administrerende direktør. - I 2011 hadde vi som mål å redusere energiforbruket til 200 kWh/kvm. Resultatet ble 198. Vi skal redusere energibruken ytterligere i årene som kommer.

Forsvarsbygg og Statsbygg oppfordrer alle til å slukke lysene for miljøet lørdag 31.mars kl. 20.30 - 21.30. Sammen kan vi spare mye!

Foto: Tine Poppe
Sted: Akerhus Festning

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.