Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Orientering om Forsvarsbygg kampflybase til bransjen

Det store arrangementet Byggedagene ble arrangert 21. og 22. mars i Oslo, og før åpningen orienterte Forsvarsbygg kampflybase interesserte fra eiendom, bygg- og anleggsbransjen.

Nærmere om lag 40 personer møtte opp for å høre om prosjektet som så smått er i gang.

– Det er gledelig å se at interessen for dette er så stor, sa Olaf Dobloug direktør i Forsvarsbygg kampflybase.

Et nytt eventyr
Olaf Dobloug fortalte om Forsvarsbygg og den kommende etableringen av kampflybase. Arbeidet med kampflybase er så unikt, og dette kommer til å bli et nytt eventyr, fortalte Olaf Dobloug til de fremmøtte. Forsvarsbygg har allerede startet med forberedende arbeider for å komme i gang raskest mulig etter at det blir klart hvor de nye kampflyene skal stasjoneres. Derfor har prosjektet allerede hilst på basealternativenes hjemkommuner.

Kommende konkurranse
Ved gjennomgangen av den foreløpige fremdriftsplanen fortalte fungerende plan- og prosjekteringssjef Anders Fjeld i Forsvarsbygg om de kommende plan- og prosjekteringsoppgavene. Han fremhevet videre at Forsvarsbygg har behov for de beste arkitektene og rådgiverne, og at det er viktig med en rask oppstart og fleksibilitet hos samarbeidspartnerne.

Forsvarsbygg vil knytte til seg rådgivere for utforming av hovedgrepet for etableringen av kampflybase. I tillegg kommer utredningsoppgaver og prosjektering. Etter hvert vil det også arrangeres diverse prosjekteringsoppdrag for enkeltbygg og grupper av bygg.

Selv om selve byggingen er et stykke frem i tid ble det under orienteringen understreket at Forsvarsbygg vil tilstrebe fleksibilitet og tilpasning i forhold til markedssituasjonen når oppdragene skal lyses ut for konkurranse.

– Vi ser for oss kontrakter med varierende omfang, kompleksitet og organisering slik at konkurransedeltakelsen blir bredest mulig, avsluttet Anders Fjeld. 

 

Foto:   Byggeindustrien

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.