Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Sikring av vei ved Himmeltinden

Adkomstveien som går til Forsvarets radar ved Himmeltinden nær Leknes skal sikres for jord og steinras.

Forsvarsbygg har inngått avtale med Thore Magnussen og Sønn AS om sikringsarbeidet, og etter en befaring i slutten av august viser det seg at arbeidet er kommet godt i gang.

- Før vinteren og frosten kommer skal denne 2,8 kilometer lange veien være sikret for fremtidige jord- og steinras. Veien trafikkeres daglig av Forsvarets ansatte opp til anlegget. Den delen som er mest utsatt er den første del av veien fremt til Solstadvatnet, sier prosjektleder i Forsvarsbygg Wiggo Engan.

Langs hele veien skal det lages fanggrøfter, støttemurer, erosjonssikring av steile skråninger, samt nedsprenging av bergnabber nær veien. Adkomstveien vurderes også asfaltert for å gjøre sikringsarbeidet for veivedlikeholdet enklere også vinterstid.

I fjellskråningen nær adkomstveien kan en se tydelige spor av den gamle veien som gikk over til Fygle før tunellen ved Haukelandstranda kom.

 

Bildetekst:
Fv.: Innleid prosjektleder fra Rambøll, Finn Kåre Nilsen, prosjektleder i Forsvarsbygg Wiggo Engan og bygg- og anleggsleder i Thore Magnussen og Sønn AS, Marius Lindgaard

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.