Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Spadestikk på forsvarets veteransenter Bæreia

Torsdag 13. desember gikk startskuddet for en styrking av veterantilbudet på Forsvarets Veteransenter Bæreia på Kongsvinger.

Forsvarsbygg skal etablere et nytt og moderne forlegningsbygg og rehabilitere dagens hovedbygning.

- Dagens spadestikk er et av de tydeligste signaler som kan gis på at veteransaken tas på alvor. Veteraner i alle aldre og fra mange forskjellige operasjonsområder har gjort en meget verdifull innsats for Norge. De fortjener å bli ivaretatt etter tjenesten. Forsvarets veteransenter er det eneste av sitt slag i Norden. Nå skal det bli ennå bedre, uttaler Sjef ved Forsvarets Veteransenter, Oberstløytnant John Petter Bachke.

- Dette handler om å ta vare på menneskene. Derfor er vi i Forsvarsbygg stolte over å kunne bidra til å gi Forsvarets veteraner et godt bygg, sier områdeansvarlig Roar Fjellet i Forsvarsbygg.

I dag tok han det første formelle spadestikket sammen med Bachke, entreprenøren Ø.M Fjeld AS, en av Norges veteraner og en av de ansatte ved senteret.

Erstatter gamle bygg

Nybygget, som får navnet «Meymaneh» er plassert syd på eiendommen som ligger idyllisk plassert ved innsjøen Bæreia. Meymaneh vil få et mellombygg mot eksisterende forlegningsbygg som vil fungere som inngangsparti for nybygget og adkomst til trimrommet i underetasjen.

Nybygget blir rektangulært og plasseres slik at brukerne kan nyte den flotte utsikten mot vannet nedenfor. Det vil inneholde 24 moderne forlegningsrom, stort møterom, samt rom for lege og sykepleier. Samtidig rehabiliteres 34 rom i den eksisterende hovedbygningen. I hele bygningskomplekset blir det etablert balansert ventilasjon. Forsvarsbygg skifter også ut oljekjelen til fordel for en mer klimavennlig fyringskilde. I tillegg gjøres noe utvendig vedlikehold på tak, kledninger og vinduer. I forbindelse med kjøkkenet utføres tiltak for en lettere vareflyt og avfallshåndtering.

Nybygget skal etter planen ferdigstilles i løpet av desember 2013.


Illustrasjon: PABAS
Foto: Trond Enemo/ Forsvarsbygg

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.