Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Statsrådbesøk i Forsvarsbygg

Statsråden la i sin tale vekt på rollen Forsvarsbygg og husleiemodellen har spilt i omstillingen av Forsvaret, og gratulerte samtidig Forsvarsbygg med vel gjennomførte første 10 år.

Mandag 20. august besøkte forsvarsminister Espen Barth Eide Forsvarsbygg.

I følge Barth Eide er husleiemodellen en suksessfaktor i den vellykkede omstillingen og en viktig forutsetning for Forsvarets videre utvikling.

- Et viktig stikkord er synliggjøring. Den nye husleiemodellen har synliggjort forhold som tidligere ikke var en del av husholdningen ute i Forsvarets avdelinger. Forvaltningsmodellen har vist hva det faktisk koster å bruke eiendom. Dette gir større kostnadsbevissthet hos Forsvaret og den enkelte bruker.  Jeg kaller det en sunn bevissthet om bruk av felleskapets midler, forklarte han.

- Forsvarsbygg har vært, og er, viktig for den vellykkede omstillingen av Forsvaret, og som en tilrettelegger for Forsvarets videre utvikling. Det dere gjør for å ivareta sektorens EBA på en forsvarlig og kosteffektiv måte, er en sentral forutsetning for den videre moderniseringen av Forsvaret, avsluttet Barth Eide.

Les mer på Forsvarsdepartementets nettsider: Forsvarsbygg - en viktig tilrettelegger

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.