Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Trivsel og design rekrutterer

- Jeg har vært heldig og er svært fornøyd med å bo i det nye befalskvarteret på Setermoen, sier sersjant Juni Victoria Simone Nordrum, befal på Setermoen

- Kvarterene er veldig fine og flotte, og de er svært populære blant befalet, sier sersjant Nordrum, som flyttet inn i slutten av juli.

I løpet av siste måned har Forsvarets befal flyttet inn i to nye boligprosjekter i midt-Troms. Ved Rustad leir på Bardufoss og i befalsmessa er til sammen 40 boenheter, og på Setermoen 48 boenheter i Artillerileiren, tatt i bruk. Disse to byggeprosjektene har en totalverdi på til sammen vel 120 millioner kroner.

- På Bardufoss og Setermoen er det investert i boliger i størrelsesorden 500 millioner kroner siden 2007, og fortsatt skal Forsvarsbygg de neste årene føre opp et betydelig antall boliger for Forsvarets befal, sier Hårek Elvenes, regionsjef i Forsvarsbygg.

Kapasiteten og kvaliteten på befalsforlegninger er nå styrket, og oberst Jørn-Erik Berntsen, sjef for Operasjonstøtte i Hæren, sier at dette gjør det enklere å rekruttere og beholde befalet som kommer til midt-Troms. Det gjelder både på Setermoen og Bardufoss.

- For ledelsen og befalet i Hæren er disse leilighetene topp moderne, er trivelige og gir god trivsel for de som skal jobbe i Forsvaret, sier Berntsen.

På Bardufoss har Bjørn Bygg AS vært totalentreprenør. Totalkostnaden på boligkvarterene er på cirka 63 millioner kroner. Hver boenhet er på cirka 33 kvadratmeter. Det er også garasjebygg med 16 garasjeplasser, og eget bygg med 34 boder.

Totalentreprenør på Setermoen har vært Malthus AS. Totalkostnaden på befalsforlegningen er på cirka 59 millioner kroner. Boenhetene er på 20 og 40 kvadratmeter. I tillegg er det 28 garasjeplasser med tilhørende sportsboder.

 

Bildetekst:
Den nye befalsforlegningen på Setermoen har artilleriets rødfarge, og er godt synlig i landskapet

Sersjant Juni Victoria Simone Nordrum, befal på Setermoen, er svært fornøyd med sin nye hybel i den nye befalsforlegningen på Setermoen

På Bardufoss er det plass til 34 befal i det nyoppførte befalskvarteret ved Rustad leir. Den nye befalsforlegningen på Setermoen har artilleriets rødfarge, og er godt synlig i landskapet

Fv: Hårek Elvenes, regionsjef i Forsvarsbygg, Arild Øvergaard, eiendomssjef i Forsvarsbygg, Knut Helge Grimstad, prosjektleder i Forsvarsbygg, oberst Jørn Erik Berntsen, sjef Operstasjon-støtte i Hæren og plassmajor for Bardufoss, Tor Berglund

 

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.