Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Troms Landverksted klar til bruk

Forsvarsbygg overleverte onsdag 22. februar Troms Landverksted til Hæren på Setermoen. Her skal blant annet de de tyngste kjøretøyene, Leopard 2 stridsvogn, vedlikeholdes.

- Troms Landverksted Setermoen er områdets hovedverksted for vedlikehold av tungt beltemateriell. Materiell av denne typen overføres i dag både fra Skjold og Bardufoss for å vedlikeholdes i verkstedet på Setermoen. Utvidelse av Troms Landverksted vil gi økt vedlikeholdskapasitet for Hærens tyngste materiell, Leopard stridsvogn, sa Hårek Elvenes, regionsjef i Forsvarsbygg.

Oberst Jørn Erik Berntsen, sjef for Operasjon støtte i Hæren, er fornøyd med at Forsvaret har fått et funksjonelt og nøkternt bygg til de tyngste beltekjøretøyene. 

– Her har de ansatte fått være med hele veien i utviklingen av verkstedet, og det har vært en suksessfaktor, sa Berntsen. 
 
- Jeg er imponert over de gode arbeidsforholdene som nå er på plass for de som har sin faste arbeidsplass i Troms Landsverksted. Nå har vedlikeholdet tilknyttet panservåpenet kommet hjem til der det utdannes og øves, sa ordfører Arne Nysted.

Fakta Utvidelse av Troms Landverksted
Det er bygget et verkstedbygg på 1 850 kvadratmeter, samt et driftslager på 500 kvadratmeter. Verksteddriften tilhører organisatorisk Hæren, men driftslageret tilhører Forsvarets Logistikkorganisasjon (FLO). Ved siden av vedlikehold, skal verkstedet også gi undervisning i vedlikehold av stridsvogner.
Prosjektet har kostet 76 millioner inkl mva. Entreprenør har vært Bjørn Bygg AS.

 

Bilde:
Verkstedhallen består av totalt sju løp. Fv: Tor Arne Fagerheim, prosjektleder Forsvarsbygg, Hårek Elvenes, regionsjef Forsvarsbygg, Jørn Erik Berntsen, sjef Operasjon støtte i Hæren og Arne Nysted, ordfører i Bardu kommune

 

Foto: Beate Ingebrigtsen, Forsvarsbygg

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.