Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Bassenget på Huseby leir stenges permanent

Forsvarsbygg har i samråd med Garden stengt bassenganlegget i gardeleiren. Bassenget fra 1950-tallet tilfredsstiller ikke dagens krav til et slikt anlegg, og vil nå rives.

 –På oppdrag for Forsvarsbygg gjennomførte Muliticonsult tilstandskontroll av bassenganlegget på Huseby, og de konkluderte med at det må bygges et helt nytt anlegg for å kunne ta det i bruk igjen, sier eiendomssjef Ketil Dinesen i Forsvarsbygg.

Garden har leid bassenget av Forsvarsbygg, men har nå sagt opp leieavtalen, som følge av at det ikke lengre kan brukes.

–Gardens svømmeskole på Huseby leir avvikles som følge av at bassenget ikke tilfredsstiller dagens krav til et slikt bassenganlegg. Selv om Gardens svømmeskole nå avvikles, er Garden opptatt av å finne nye arenaer der lokalsamfunnet og Garden kan dra nytte av hverandre, sier gardesjef Ole Anders Øie.  

–Blant annet skal det bygges en fotballbane og en bueskytebane, i tillegg til at vi vil fortsette med populære arrangement som familieskidag, terrengløp, Gardens dag og liknende, utdyper Øie.

Som bataljonssjef for Hærens største avdeling poengterer likevel Øie at avvikling av svømmeskolen betyr flere soldater til det som faktisk er Gardens oppdrag.

–Det er 20 gardister som har blitt trukket ut av kompaniene hvert år for å først bruke 60 dager på kurs, for deretter å bli svømmelærere i sommerhalvåret. Nå skal disse brukes til det som er gardens oppdrag, nemlig å drive væpnet vakthold ved de kongelige residenser og være i skarp beredskap for hovedstaden, sier Øie.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.