Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

En attraktiv arena

Tre nøkkelferdige forlegningsbygg og en fritidsmesse er nå klar til bruk på Jørstadmoen leir utenfor Lillehammer. Fredag stod forsvarsminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen for den formelle åpningen.

Se flere bilder i fotokarusellen!

Både lokale ordførere, entreprenører, Fylkesmannsembetet i Oppland, sjef Cyberforsvaret, General Roar Sundseth, samt ledelse fra Forsvarsbygg og Forsvaret var til stede da statsråden i en høytidelig seremoni klippet båndet som markerte at byggene nå formelt er åpnet. Dagen var en viktig milepæl i utviklingen av leiren.

Viktig for Jørstadmoen
Plasskommandant på Jørstadmoen, brigader Kurt Pedersen, gleder seg over at den videre utviklingen av leiren er ferdig med nok en fase:
- Med nye fasiliteter som er tilpasset fremtiden er vi nå bedre rustet til å ta fatt på de utfordringer som fremtiden bringer.

- Med bedre forlegninger kan vi nå gi våre ansatte et godt botilbud her på Jørstadmoen, som er viktig både for rekruttering og ivaretakelse av våre ansatte, og den nye befalsmessa vil være et nav for å bygge en bedre avdelingskultur og tilhørighet til de ansatte ved basen, sier Pedersen.

Plasskommandanten berømmer også Forsvarsbygg for innsatsen de har lagt ned for å utvikle et område utenfor leiren som vil være en samlende arena for Jørstadmoens ansatte og deres familier:

- Vi har fått et område som, i tillegg til å være bygningsmasse også er nærmest som et parkanlegg å regne. Det er en grønn lunge som åpner for mange bruksmuligheter for våre ansatte. Dette arealet er moderne både i form og funksjon, og vi som jobber på Jørstadmoen er takknemlig for den visjon som Forsvarsbygg har realisert og gir over til oss i dag, avslutter plasskommandanten.

Tidsriktige fasiliteter
- Vi er stolte over, med statsråden til stede, å levere totalt 100 boenheter, fordelt på 80 ett-roms og 20 to-roms til Forsvaret, uttalte administrerende direktør i Forsvarsbygg, Frode Sjursen.

- I tillegg blir den nye, moderne fritidsmessa et viktig samlingssted. For Forsvarsbygg er det viktig å bidra til å bygge forsvarsevne ved å kunne tilby deres befal og kurselever gode boforhold, fortsetter han.

- Jørstadmoen skal være en arena hvor det skal være attraktivt å bo, jobbe og møtes. Her er gode tekniske løsninger for både byggene og det enkelte rom, og dette skal være et godt sted å være. Her er det både smarte, grønne og sikre løsninger i praksis, og er i så måte også et godt eksempel på en helhetlig arena hvor Forsvarets behov er i fokus, utdyper Sjursen.

Fritidsmessa er utstyrt med to møterom, TV-stue, en stor sosial sone og et rom som kan brukes ved spesielle besøk og mottagelser. Flere av veggene kan med enkle grep åpnes ved behov.

Innredning inkludert
Den nye messa og forlegningsbyggene er for øvrig et av de første prosjektene der Forsvarsbygg leverer «nøkkelferdige bygg» hvor også møblement og innredning er en del av den totale leveransen til Forsvaret.

Tekst: Trond Enemo og Åsmund V. Sjursen
Foto: Åsmund V. Sjursen

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.