Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Etablering av ny infrastruktur på Bardufoss

Forsvarsbygg har inngått en kontrakt til en verdi av 84 millioner kroner inkludert mva med Målselv Maskin & Transport AS for bygging av ny infrastruktur i nye Bardufoss leir, i Målselv.

Kontrakten utføres som generalentreprise, og består av bygging av teknisk infrastruktur under bakken, samt veier og uteområder. Bakgrunnen for prosjektet er behov for å fornye eksisterende infrastruktur, som i stor grad er fra 50-tallet. Den nye infrastrukturen etableres med en kapasitet som muliggjør en videre utvikling av nye Bardufoss leir.

Dette er den tredje større byggekontrakten som inngås på Bardufoss i år. Tidligere i år er det inngått kontrakt på bygging av to nye mannskapsforlegninger, samt nytt kjøkken. Prosjektene er del av en prosess som skal sentralisere Forsvarets drift på Bardufoss.

- Denne kontrakten er avgjørende for den videre driften og utviklinga av Bardufoss leir. Både eksisterende og fremtidige bygg vil nå forsynes av en infrastruktur med god driftssikkerhet og tilstrekkelig kapasitet, forteller prosjektleder Tor Arne Fagerheim.

Hoveddelen av prosjektet skal være ferdig sommeren 2015, samtidig med nye mannskapsforlegninger og kjøkken.

 

Bilde:
Flyfoto over Rusta leir og flystasjonen. Her utvikles nye Bardufoss leir. (Foto: Terje Bartholsen, forsvarsbygg)

 

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.