Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Forsvarsbygg med stand på Tiger Meet

Forsvarsbygg var til stede med stand på «Åpen stasjon» under Tiger Meet, lørdag 22. juni. Blant annet ble det vist frem en modell av den planlagte kampflybasen og en film med flyvemønster over den nye basen.

Det var mange besøkende til standen til Forsvarsbygg, hvor både kampflybase og utleie var representert, i løpet av dagen. Særling vakte modellen som viste planene for kampflybasen etter ferdig utarbeidet helhetsgrep interesse. Mange stilte også spørsmål knyttet til utbyggingsplanene og flere spørsmål gjaldt støybildet og konsekvenser for de enkelte innbyggerne.

Konsekvenser av støy er et vanskelig tema og Forsvarsbygg vil derfor starte med å kontakte de første naboene som vil rammes hardest allerede i høst. Dette skal normalt gjøres etter at reguleringsplanen er vedtatt – for den fremtidige kampflybasen etter høsten 2014.

Selve flyshowet ble svært begrenset på grunn av lavt skydekke og regn, men de rundt 10.000 besøkende fikk likevel se og oppleve mye på under Åpen stasjon, med en rekke jagerfly stilt ut, flysimulator og helikoptershow som eksempel.

Dette var andre året Tiger Meet ble holdt på Ørland og fjorårets arrangement ble en suksess med rundt 20.000 besøkende.

Foto: Forsvarsbygg

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.