Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Grønt lys for marinejegerne

Forsvarsbygg kan nå sette i gang byggingen av de nye lokalene til Marinejegerkommandoen (MJK) på Haakonsvern. Dette kom frem på en pressekonferanse som forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen holdt på marinebasen torsdag.

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen besøkte i dag Haakonsvern orlogsstasjon i Bergen for å fortelle at regjeringen går inn for at MJK skal få nye bygg. Byggeprosjeket omfatter blant annet undervisningsfasiliteter, kontorer og lagre for avdelingens utrustning, kjøretøy og båter. Bygningsmassen skal etter planen stå ferdig i 2016/2017.

– Jeg er svært glad for å overbringe nyheten om MJKs nye bygg i dag. MJK har lenge hatt et udekket behov for både bygg og anlegg, men til tross for vanskelige arbeidsforhold gjør de en fantastisk jobb, sier Strøm-Erichsen.

– Vi er selvsagt meget glade for dette. Dette betyr veldig mye for oss, ikke minst med hensyn til rekruttering, sier Sjef MJK Tom Robertsen. 

Byggestart i 2014
Byggeprosjektet som Forsvarsbygg nå kan sette i gang med, er på cirka 6500 kvadratmeter. 
– Så snart vi får det formelle igangsettingssignalet Forsvarsdepartementet, kan vi gå i gang med detaljprosjekteringen av prosjektet. Anbudskonkurransen er planlagt sendt ut om ett år, og byggestart er planlagt høsten 2014, sier regionsjef i Forsvarsbygg, Bjørn Tore Rognstad.

300 millioner
I dag holder MJK til i fjellhallene på Haakonsvern. Der de nye fasilitetene skal reises ligger det i dag en hall for MTB'ene. Denne hallen skal rives, og området skal miljøsaneres. De beregnede totalkostnadene for byggeprosjektet vil ligge på ca. 300 millioner kroner.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.