Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Haakonsvern ferier 50 år

I dag fredag er det 50 år siden Kong Olav V formelt åpnet Haakonsvern orlogsstasjon. Feiringen som skal vare tre dager til ende, startet i dag med en oppstilling av alle tilgjengelige mannskaper på marinebasen.

Jubileet ble i dag markert på sjømilitært vis med en oppstilling, militærmusikk og salutt. Æresgjester på oppstillingen var Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon, forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og sjefen for Forsvarsstaben, viseadmiral Jan Eirik Finseth.

I tillegg til oppstillingen vil det i løpet av helgen gjennomføres et program som for de ansatte ved basen, men til deler av feiringen inviteres også befolkningen. Søndag 9. juni åpnes deler av basen for publikum.

– Fortsetter å bygge nytt
Forsvarsminister Strøm Erichsen sa under sin tale at Haakonsverns betydning aldri har vært større og at Haakonsvern i dag er en av Europas mest moderne marinebaser og Nordens største marinebase.  

– Vår oppgave er å sikre oss at basen skal fortsette å levere høy kvalitet og at vi fortsette og tiltrekke oss de beste menneskene. Det krever at Haakonsvern kan tilby moderne og tidsriktige bygg og anlegg. Omfattende investeringer er allerede gjort, og det gleder meg å se all den nybyggingen og fornyingen som har vært her på basen. Og vi fortsetter å ruste opp og bygge nytt. Vi skal ha moderne anlegg til et moderne Sjøforsvar, sa Strøm-Erichsen.

– Forsvarets og Bergens stolthet
– Haakonsvern skal kjennetegnes av høy kvalitet og aktivitet på basen og ute til sjøs. Den skal syns, og den skal fortsette å være Forsvarets og Bergens stolthet. Det gjør den i høyeste grad på en dag som dette. Gratulerer med dagen, avsluttet Strøm-Erichsen.

Foto av Kronprins Haakon: Sjøforsvaret
Øvrige foto: Åsmund V. Sjursen 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.