Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Læring i fra Rena leir og RØ til Fosen

En delegasjon fra Fosen besøkte nylig Østerdalen for å høste erfaringer fra etableringen av Rena leir og Regionfelt Østlandet. Forsvarsbygg var til stede og orienterte om den omfattende planleggingen og byggingen som er gjort.

Temaer som ble belyst var blant annet planprosess, samarbeid med kommunen og aktuelle grupperinger, sivilt/militært samarbeid og bruk av kommunikasjon som virkemiddel.

Det var blant annet representanter fra Ørland formannskap, Bjugn formannskap, rådmennene i Ørland og Bjugn kommuner, Sør-Trøndelag fylkeskommune og Fylkesmannen i Sør-Trøndelag som tok turen til Østerdalen for å høre på erfaringene med forsvarsetableringen. Flere bidro med sine erfaringer, og Åmot kommune med både nåværende og tidligere ordfører fortalte om erfaringer fra tiden med kommunale planer og samspillet med Forsvarsbygg. Det ble avsatt tid til befaring i Rena leir og brief fra Forsvaret. Forsvarsbygg høstet mye god erfaring ved fra forsvarsetableringen i Åmot kommune som nå tas med videre i planleggingen av ny kampflybase på Ørland.

 

Foto: Snorre Berg/ Fosna Folket

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.