Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Ny "bydel" i Sørreisa - Boliger for forsvarsansatte

Gravemaskinene har gjort sine første jafs og grunnarbeidet er i gang. Boenhetene for forsvarsansatte i Sørreisa vil være innflytningsklare ved juletider neste år. Prosjektet koster 58,5 millioner kroner og mange lokale entreprenører er involvert.

Perioden med usikkerhet i forhold til videre drift ved Forsvarets anlegg ved CRC Sørreisa er over. Nå peker pila oppover på alle måter. Stasjonen får nye og viktige funksjoner samtidig som Luftforsvarets kontroll og varslingsskole blir flyttet hit. Antallet stillinger ved Gumpen vil i løpet av noen år øke fra 120 til 175, og nå blir det også gjort noe for å dekke boligbehovet.

Sjef, oberst Stig Johnny Haugen, er tilfreds med at avdelingen om litt over ett år kan tilby ansatte gode bofasiliteter.

- Det blir en ny tidsregning for oss, samtidig som boligprosjektet også vil være en viktig faktor i stedsutviklingen av Sørreisa, sier Haugen og skryter av samarbeidet med Sørreisa kommune og Statens vegvesen.

Sentrumsnært

Boligene er lokalisert like ved Statoilstasjonen i sentrum av Sørreisa. På det 21 mål store jordet mellom fylkesveien og Straumen vil det bli oppført 10 bygninger i ulike størrelser.

- Vi bygger 30 stk. toroms leiligheter. Arealet er på litt i underkant av 40 kvadratmeter og enhetene vil være fordelt på tre bygg i to etasjer. I tillegg blir det oppført 16 hybler for befalselevene. Disse vil bli organisert i bofelleskap hvor fire hybler deler på fellesrom som kjøkken, oppholdsrom og vaskerom, opplyser prosjektleder Kjell Heitmann fra Forsvarsbygg.

Greie grunnforhold

Firmaet Aktør som bygger AS har totalentreprisen på prosjektet, som har en kostnadsramme på 58,5 millioner kroner. Prosjektleder Arild Haugan karakteriserer grunnforholdene som gode.

- Vi har nå begynt å fjerne matjorda, og det vil ikke ta lang tid før man vil se konturene av byggene som kommer.

Aktør har hatt mange tilsvarende oppdrag for Forsvarsbygg og er godt kjent med kravene som stilles.

Lokal verdiskapning

Elementene til byggene blir produsert i Litauen og montert på byggeplassen.

- Vi samarbeider med underleverandører fra Målselv, Sørreisa og Lenvik. Så dette blir nok et prosjekt med god regionale verdiskapning, fastslår Haugan.

 

Bildetekst:
Grunnarbeidene for nye forsvarsboliger i Sørreisa er i gang. F.v. stabssjef Terje Johansen og sjef oberst Stig Johnny Haugan fra CRC Sørreisa, Kjell Heitmann, Forsvarsbygg og Arild Haugan, Aktør som bygger AS. Foto: Arild Nordahl, Forsvarsbygg.

Skissetekst:
Skissen av tomteområdet mellom fylkesveien og Straumen viser hvordan bygningene skal plasseres.

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.