Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Nye boliger tatt i bruk - Boligstandarden i Forsvaret økes

Boliger til en verdi av til sammen vel 115,8 millioner kroner er tatt i bruk av Forsvaret på Bardufoss.

Forsvarsbygg har ferdigstilt ulike typer nye boliger for Forsvaret på Bardufoss. Ei befalsforlegning med til sammen 40 hybler og et boligområde med til sammen 18 familieleiligheter er allerede tatt i bruk. Begge boligprosjektene har også tilhørende garasjer.

- Leiligheta vi har fått er helt topp. Det var en stor overgang fra kjellerleiligheta til denne flotte leiligheta med utsikt over Bardufoss, forteller samboerparet Carl Henrik Carlsen og Lise Astad Hansen.

Hun kan fra leiligheten se ned til sin arbeidsplass i det nye ledelsesbygget for Hærstaben, og han arbeider i Brigadestaben.

- Forsvarsbygg har hatt ansvaret for den storstilte fornyelsen av Forsvarets boliger som har skjedd siden 2002. Boligene som i dag er tatt i bruk på Bardufoss er moderne boliger tilpasset dagens krav og fremtidens behov. Dette konseptet vil vi benytte i de kommende boligprosjektene fremover, forteller Hårek Elvenes, regionsjef i Forsvarsbygg.

Befalshyblene i Rustad var også det første prosjektet Forsvarsbygg hadde ansvaret for innredningen. Ved overleveringen av bygget til Forsvaret på forsommeren var leilighetene komplett innredet og kunne tas i bruk umiddelbart.

Rekruttering Oberst Jørn Erik Berntsen, sjef for Operasjonsstøtte i Hæren, er også fornøyd med å kunne tilby de ansatte som både pendler og er bofaste nye og hensiktsmessige leiligheter.

- Både leilighetene og hyblene fyller et stort behov Hæren har for boliger i indre Troms, forteller Berntsen.

Fakta befalsforlegningen/hyblene i Rusta: 40 hybler og 16 garasjeplasser, 1 328 kvadratmeter + 312 kvadratmeter garasjer, energiklasse A, prosjektkostnad 55,8 millioner kroner. Totalentreprenør Byggmester Geir Svendsen AS, Alta, arkitekt Erling A. Johansen.

Fakta Bardufoss boliger i Rustabakken: 18 leiligheter med tilhørende boder og garasjer, 1 620 kvadratmeter boliger + 520 kvadratmeter garasjer, energiklasse B, prosjektkostnad 60 millioner kroner, totalentreprenør Storegga Entreprenør AS, Målselv, arkitekt Longva Arkitekter AS.

 

Bildetekster:
1. For Altafirmaet Byggmester Geir Svendsen AS var dette det første oppdraget de hadde for Forsvarsbygg i Troms. Fv. Geir Svendsen, Hårek Elvenes, regionsjef i Forsvarsbygg, Jørn-Erik Berntsen, sjef Operasjonsstøtte i Hæren, Kjell Heitmann, prosjektleder Forsvarsbygg og Stian Svendsen. Foto: Arild Nordahl, Forsvarsbygg

2. Stortrives i ny leilighet. Fv. Hårek Elvenes, regionsjef i Forsvarsbygg, Eivind Olsen, daglig leder i Storegga Entreprenør AS, samboerparet Carl Henrik Carlsen og Lise Astad Hansen, og Knut Helge Grimstad, prosjektleder i Forsvarsbygg. Foto: Arild Nordahl, Forsvarsbygg

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.