Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Restaurering for 40 millioner kroner - Topp moderne leiligheter

Tjue sentrumsnære leiligheter er totalrenovert for Forsvaret i Bodø.

I Sandhorngata i Bodø har Forsvarsbygg renovert fem firemannsboliger med tilsammen 20 leiligheter. Leilighetene er fra cirka 60 til 85 kvadratmeter, og har noe ulike romløsninger.

Sentrumsnært

Boligene til Forsvarsbygg ligger i et attraktivt område ved sentrum av Bodø, nært både skole, barnehage og et av Nord-Norges største kjøpesenter.

- For Forsvarets familier som skal jobbe i Bodø er standarden hevet betraktelig i disse leilighetene, forteller prosjektleder i Forsvarsbygg, Wiggo Engan.

Omfattende

Tilstanden på boligene var dårlig, og oppdraget fra Forsvarsdepartementet i 2010 var at disse skulle totalrenoveres. Alle leilighetene i firemannsboligene er strippet fullstendig innvendig på vegger, gulv og tak. De er så bygd opp igjen med tilnærmet opprinnelige romløsning og med nytt kjøkken og bad, elektrisk anlegg, nye sanitærtekniske installasjoner, nytt ventilasjonsanlegg og brannskillere etter dagens krav mellom leilighetene. I tillegg er lydisoleringen forsterket.

- Disse 60 år gamle leilighetene er nå blitt veldig bra, og alle er tatt i bruk, forteller Thorbjørn Øvergård, EBA-koordinator ved 132 Luftving i Bodø. Han bodde selv i denne leiligheten på 80-tallet.

Bodøfirma Gunvald Johansen Bygg AS er totalentreprenør for restaureringen. Prosjektleder i firmaet, Bent Charles Hargaut, sier at restaureringen av den første boligen dannet grunnlaget for hvordan de skulle jobbe videre med de øvrige firemannsboligene.

- Dette gjorde jobben mer effektivt, og vi dro erfaringene med oss og vi visste hva vi skulle gjøre. Det viste seg at det ville bli billigere å strippe leilighetene totalt og bygge dem opp fra grunnen av innvendig, istedenfor å flikke på tidligere endringer vi fant i vegger og tak, forteller Hargaut.

 

Billedtekst:
Fem firemannsboliger er totalrenovert av Forsvarsbygg i Sandhorngata i Bodø

Fv. Thorbjørn Øvergård, EBA-koordinator ved 132 Luftving i Bodø, Wiggo Engan, prosjektleder i Forsvarsbygg og Bent Charles Hargaut, prosjektleder i Gunvald Johansen Bygg AS

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.