Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Grunnstein for hovedbase helikopter - Take off for helikopterbasen

En viktig milepæl for norsk suverenitet ble markert på Bardufoss da grunnsteinen til Forsvarets hovedbase for helikopter ble lagt ned onsdag.

- Grunnsteinen markerer Stortingets beslutning om at hovedbasen for helikopter er lagt til Bardufoss, og at Forsvarets tilstedeværelse i midt-Troms er betydelig, sa statssekretær Øystein Bø i Forsvarsdepartementet da han la ned grunnsteinen. Til sammen vil vel 600 personer være underlagt Luftvingsjefen på Bardufoss når basen står ferdig i 2016. Bø understreket at hovedbasen også skal bidra til økt beredskap, og støtte politiet i forbindelse med sivile oppdrag.

Viktig for Norge

- 250 ansatte i Luftforsvaret skal ha sitt daglige arbeid på denne basen. Dette er en viktig milepæl for en velfungerende helikopterbase, sa brigader Lars Christian Aamodt ved Luftoperativt Inspektorat i Luftforsvarsstaben. Aamodt la også vekt på at basen skal ivareta de operative leveransene blant annet til Kystvakta og hevde norsk suverenitet i nordområdene.

- Dette er viktig for Norge, sa Aamodt.

Stort prosjekt

Forsvarsbygg har jobbet med dette prosjektet i lengre tid, og ser nå frem til at basen står ferdig i 2016.

- Vi bygger forsvarsevne, og denne markeringen er det endelige beviset på at Forsvarsbygg holder det de lover og skal levere, sa regionsjef Erik Anders Helin.

Nye innbyggere

Ordfører i Målselv kommune, Helene Rognli, sa at det har vært tider da de var urolige for at prosjektene tok lang tid før de kom til utførelse, men nå går det fremover.

- Vi ser frem til fortsatt å være en betydelig forsvarskommune, og at det med tiden også komme nye innbyggere som slår seg ned i Målselv, sa Rognli.

 

Bildetekst:
GRUNNSTEIN: Statssekretær Øystein Bø i Forsvarsdepartementet sørget for at grunnsteinen for Forsvarets hovedbase for helikopter kom i jorda. ( Foto: Terje Bartholsen)

HELIKOPTERBASE: Skisse av den nye helikopterbasen på Bardufoss. (Ill. Longva Arkitekter as)

GRUPPEBILDE: Fv: Regina Aleksandrova, Stortingsrepresentant, Lars Christian Aamodt, brigader og sjef luftoperativt inspektorat, Carl-Oscar Pedersen, stabssjef Forsvarsbygg, Øystein Bø, statssekretær Forsvarsdepartementet, Helene Rognli, ordfører Målselv kommune, Erik Anders Helin, regionsjef Forsvarsbygg, Helge Rasmussen, sjef 139 Luftving, Helene I. Ryeng, prosjektleder Forsvarsbygg og Arild Øvergård, eiendomssjef Forsvarsbygg.


Foto:  Terje Bartholsen 

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.