Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Århundrets største kontrakt

Forsvarsbygg har inngått sin største enkeltkontrakt i Nord-Norge siden 1990-tallet.

Forsvarsbygg har inngått kontrakt med Bjørn Bygg AS om bygging av ny helikopterbase på Bardufoss. Kontrakten har en verdi på 259 millioner kroner inkludert MVA.

Den nye helikopterbasen etableres inne på Bardufoss flystasjon. Kontrakten omfatter bygging av kontorfløy og ny hangar på til sammen 9 000 kvadratmeter, 7 000 kvadratmeter oppstillingsplasser for NH90 og 3 000 kvadratmeter veier og plasser med faste dekker.

Største

- Det har vært et langt løp for å komme dit vi er i dag med den største enkeltkontrakt Forsvarsbygg har inngått i Nord-Norge – i hvert fall siden 1990-tallet. Det er også gledelig å se at regionale entreprenører hevder seg godt i skarp konkurranse. Vi har gode erfaringer med Bjørn Bygg AS og gleder oss til å samarbeide med dem også i dette svært viktige prosjektet, sier regionsjef Erik Anders Helin i Forsvarsbygg.

Glede

- Dette er en gledens dag. Vi setter stor pris på at prosjektet nå er i gang, sier sjef 139 Luftving Helge Rasmussen.

Utbyggingene på Bardufoss omfatter en rekke prosjekter, der det første som sto ferdig var ledelsesbygget for Hæren.

- Utbyggingen her er viktig for alle som er berørt og den nye helikopterbasen vil gi en bedre hverdag for alle, sier eiendomssjef Arild Øvergaard i Forsvarsbygg.

Bjørn Bygg AS har hatt flere oppdrag for Forsvarsbygg som etter hvert er blitt den største kunden hos entreprenørfirmaet.

- Vi er glad for oppdraget som passer godt for oss. Vi ser fram til å samarbeide videre med Forsvarsbygg. Vi har mange egne fagarbeidere og lærlinger, og det har nok vært en styrke for oss i denne konkurransen, sier administrerende direktør i Bjørn Bygg AS Arild Østgård.

Nasjonal

Bardufoss er fra 1. august etablert som Forsvarets nasjonale hovedbase for helikopter, med ledelsen for både redningstjenesten og de øvrige helikoptrene. Basen tilpasses Forsvarets nye enhetshelikopter NH90 som er under innfasing. Byggearbeidene starter opp umiddelbart og skal være ferdig i 2016.

 

Tekst: Beate Ingebrigtsen 

Bildetekster:
MILEPÆL: Helikopterbasen blir en milepæl for Bardufoss. Fra venstre: Erik Anders Helin og Arild Øvergaard fra Forsvarsbygg, sjef 139 Luftving Helge Rasmussen, prosjektleder Forsvarsbygg Helen Isabel Ryeng, og Arild Østgård og Frode Bruvoll fra Bjørn Bygg AS samlet rundt Forsvarets nye helikopter NH90 som basen bygges for. Foto: Terje Bartholsen, Forsvarsbygg.

STORSTILT: Det er stor byggeaktivitet på Bardufoss. Montasjen viser hvordan området blir med helikopterbasen i bakkant av bildet. Ill: Dyrvik Arkitekter AS

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.