Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Forsvarsbygg overtar boligforvaltningen

Fra 1. januar 2015 overtar Forsvarsbygg utleien av alle bolig- og kvarterobjekter til Forsvarets ansatte.

Fra og med 1. januar 2015 overtar Forsvarsbygg bolig- og kvarterforvaltningen fra Forsvaret.

Dette innebærer at Forsvarsbygg skal ivareta alle oppgaver og forhold rundt utleie av bolig og kvarter og være leietakers kontaktpunkt knyttet til leieforholdet. Forsvarsbygg vil også ha alt ansvar for korttidsutleie av kvarter (hotelldrift).

Boligpolitikken
Forsvaret er fortsatt ansvarlig for boligpolitikken. Dette innebærer at det er Forsvaret som på samme måte som før legger føringene for bo-tilbudet, bestemmer hvem som er i målgruppen og fastsetter hva den enkelte skal betale i husleie.

Landsdekkende lik bolig- og kvartertjeneste
Forsvarsbygg ønsker å etablere og videreutvikle en landsdekkende lik bolig- og kvartertjeneste for Forsvarets ansatte. Målet er å tilby en profesjonell tjeneste, slik at leietakere og gjester vet hva de har å forholde seg til, uansett hvor de skal tjenestegjøre. Dette arbeidet starter Forsvarsbygg opp sammen med Forsvaret på nyåret.

Fra 1. januar 2015 handler det imidlertid om å etablere tjenesten som den er i dag. Det vil sikkert ta noe tid før alt fungerer som det skal.

Ingen standardheving
Forsvarsbygg skal fortsatt leie ut de samme boligene som Forsvaret leier ut i dag. Vi ønsker å gi et best mulig botilbud, men Forsvarsbygg får ikke penger til å kjøpe nye boliger eller til å pusse opp eksisterende. Boligstandarden blir derfor den samme som før. Alle boliger som leies ut skal naturligvis tilfredsstille kravene til helse, miljø og sikkerhet, men med de rammene som foreligger i dag er det ikke mulig å bedre boligstandarden eller å gjøre boliger mer tidsriktige.

Nettportalen Basen
5. januar 2015 lanseres Basen. Portalen kan nås fra PC, mobil og nettbrett og er et tilbud til ansatte i Forsvaret som trenger å bestille og betale for korttidsovernatting i forbindelse med kurs, seminarer, øvelser eller lignende.

I denne portalen kan man også melde inn saker til Forsvarsbygg, søke informasjon om botilbudet eller søke om bolig og kvarter. Basen ligger her: www.forsvarsbygg.no/basen

 

 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.