Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Informasjon om avvikende flyvemønster

Forsvarsbygg vil med dette informere om aktivitet med F-16 med avvikende flymønster dagene mandag 2. juni og tirsdag 3. juni 2014. Bakgrunnen for dette er oppfølgende undersøkelser av storfe og reaksjoner på flystøy.

Undersøkelsene gjennomføres som atferdsobservasjoner av storfebesetninger, samtidig som det blir gjort lydmålinger på utvalgte gårder. Undersøkelsene er diskutert med og gjennomføres i samråd med Landbruksprosjektet i Ørland kommune. Arbeidet gjennomføres i regi av Forsvarsbygg, men det er Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet NMBU og ALM-gruppen som er faglig ansvarlig for arbeidsopplegget og som gjennomfører de landbruks- og akustikkfaglige observasjoner, målinger og analyser.

For å skape et flygemønster og lydnivå som likner på framtidig situasjon, vil flest mulig avganger gå med etterbrenner. Videre vil avganger til dels følge dagens flygemønster, til dels vil avganger foregå med avvikende flygemønster. Avvikende flygemønster innebærer ved avgang nordover en tidlig sving vest over Hoøya eller ved avgang sydover dels en tidlig sving rett syd og dels mot sydvest over Grande. Det vil også bli gjennomført "touch and go" samt vanlige landingsrunder på vestsiden av flystasjonen i forbindelse med landingene.

Flyaktivitet forventes å foregå i de to normale daglige øktene med omtrentlige tidspunkter:

Mandag 2. juni: fra kl. 09:30 og fra kl. 12:45
Tirsdag 3. juni: fra kl. 09:15 og fra kl. 12:45

Vi ber spesielt husdyreiere om å være oppmerksomme på at stressede dyr kan opptre unormalt, også i forbindelse med at kyrne tas inn til kveldsstell.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.