Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Kampflybase: konkurransen i gang for bygging

Forsvarsbygg er nå ute med den første konkurransen for byggingen av hovedbase for nye kampfly på Ørland. Først ut er Skvadronsbygg. Det inviteres nå til prekvalifisering av leverandører for bygging i 2015.

– Dette er en viktig milepæl for oss og nå gis det mulighet for bransjen å være med et viktig og svært interessant byggeprosjekt, sier Jens Levi Moldstad, plan- og prosjekteringssjef i Forsvarsbygg kampflybase.

Skvadronsbygget inneholder en administrasjonsdel med kontor, møterom og garderober for to F-35 skvadroner. I tillegg skal skvadronsbygget huse simulatorer.
– Vi opplever en stor interesse fra bransjen – ikke minst gjennom våre nylig avholdte leverandørtreff, uttaler Jens Levi Moldstad.

Entreprisen inneholder i stort grunnarbeid og fundamentering. Entreprisen vil videre omfatte konstruksjon i plasstøpt betong, elektroniske installasjoner og tilknytning til infrastruktur. Bygningen vil bli på ca 9300 kvm BTA. Tilbudsperioden for generalentreprisen er senhøsten 2014 med kontraktsinngåelse vinteren 2015. Byggestart er planlagt våren 2015 med ferdigstillelse 2016 for mottak av simulatorer.

 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.