Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Kontrakt til Consto - Oppstart av grensestasjon nummer to

Forsvarsbygg har inngått kontrakt med Consto om å bygge Jarfjord grensestasjon ved Storskog for Garnisonen i Sør-Varanger.

Verdien på kontrakten er på vel 121 millioner kroner inkludert mva og beregnet oppstartdato er 1. juli. Jarfjord grensestasjon skal bygges likt den i Pasvik, men noen praktiske endringer, og er beregnet ferdig i løpet av vinteren 2016.

Når denne grenstasjonen står ferdig, har Grensevakta ved Garnisonen i Sør-Varanger fått de nødvendige EBA-fasilitetene på plass for en fremtidsrettet og moderne tjeneste.

Prosjektet baseres på vinnerutkastet for arkitektkonkurransen som ble vunnet av A-lab Arkitekter i Oslo i 2010. Bygget er et kompakt flerbruks hus formet som en åpen firkant og skal huse 92 soldater og 18 befal. Her skal soldatene arbeide og bo i den tiden de tjenestegjør som grensesoldater. Operative funksjonaliteter og trivselsfremmende tiltak er kombinert på en arkitektonisk tiltalende måte.

Den gamle grensestasjonen på Svanvik og Grense Jakobselv skal rives. Grensestasjon på Korpfjell videreføres som observasjonspost. Grensestasjonene på Elvenes og Skogfoss skal avhendes når de nye stasjonene er tatt i bruk. Gjøkåsen grensestasjon skal enten rives eller selges.

 

Bildetekst:
Kontrakt: Underskrivelse av kontrakt mellom Forsvarsbygg og Consto AS. Fv. Steinar Fossan, prosjektleder Forsvarsbygg, Ronny Rotvold, prosjekt- og anleggsleder i Consto, Frode Sjursen, administrerende direktør i Forsvarsbygg, Hans Kristian Seterlund, administrerende direktør i Consto, Erik Øimoen, direktør i Forsvarsbygg og Erik Anders Helin, regionssjef i Forsvarsbygg.

Ny grensestasjon: Det skal bygges en tilsvarende grensestasjon for Grensevakta ved Storskog som her i Svanvik.

 

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.