Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

"Nye" Forsvarets Veteransenter åpnet

Statsråd Ine Eriksen Søreide (H) klippet tirsdag 12. august båndet som åpnet senteret etter en toårig byggeprosess.

Blant annet er et nytt moderne forlegningsbygg på plass, samt at hovedbygningen er rehabilitert. I tillegg forsynes senteret nå med «grønn varme» fra et nytt miljøvennlig biobrenselanlegg.

- Du skal lete lenge for å finne noe som gir mer mening enn nettopp det vi gjør i dag. Jeg er stolt av at vi er blant ganske få land og det eneste i Norden, som har et eget sted der våre veteraner og pårørende kan tilbringe ferier og helger sammen, uttalte Statsråden.

- Forsvarets veteransenter Bæreia er et synlig uttrykk for den respekten og anerkjennelsen vi som samfunn skylder våre veteraner og deres familier, sa hun videre.

- Senteret har nå fått et kraftig løft, og dette er en gledens dag for veteranene i Norge. De fortjener anerkjennelse og respekt og et godt tilbud etter avtjent tjeneste, sa sjef ved Forsvarets Veteransenter, oberstløytnant John Petter Bachke.

 - Vi i Forsvarsbygg er stolte over å presentere et godt bygg til Forsvarets veteraner. Vi bygger forsvarsevne hver dag og det å bidra til at våre soldater har gode tilbud, både under og etter tjeneste, er viktig for oss. Dette handler om å ta vare på menneskene. I tillegg har vi her tatt grep som sikrer en moderne, miljøvennlig og effektiv drift av bygget, uttalte administrerende direktør Frode Sjursen i Forsvarsbygg under markeringen. Entreprenør for bygget har vært Ø.M Fjeld AS.

Erstatter gamle bygg
Nybygget, med navnet «Meymaneh», en tydelig referanse til Afghanistan, er plassert syd på eiendommen som ligger idyllisk plassert ved innsjøen Bæreia. Meymaneh har et mellombygg mot eksisterende forlegningsbygg som fungerer som inngangsparti for nybygget og adkomst til trimrommet i underetasjen.

Nybygget er rektangulært og plassert slik at veteranene kan nyte den flotte utsikten mot vannet nedenfor. Det inneholder 23 moderne forlegningsrom, stort møterom. Samtidig er 34 rom rehabilitert i den eksisterende hovedbygningen.

I hele bygningskomplekset et det etablert balansert ventilasjon og moderne og effektivt driftssystem. Forsvarsbygg har også skiftet ut oljekjelen til fordel for en mer klimavennlig fyringskilde. I tillegg er det gjort utvendig vedlikehold på tak, kledninger, vinduer, samt på kjøkkenet.

 

Bildetekst:
Minister og utsikt: Fra venstre mot høyre oberstløytnant John Petter Bachke, statsråd Ine Eriksen Søreide, direktør Forsvarsbygg Frode Sjursen, prosjektleder Frank Olsen og regionsjef Per Anders Bakke

Senterets lekerom: Statsråden sammen med datter av en veteran på senterets lekerom

 

Foto: Trond Enemo

Les mer i dagens Glåmdalen

Beliggenhet

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.