Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Oppgradering av boforhold på fremtidig kampflybase

Forsvarsbygg har signert kontrakt i forbindelse med oppgradering av bygg på Ørland hovedflystasjon. Kontrakten gjelder rehabilitering av to befalskaserner og ble inngått med det lokale entreprenørfirmaet Einar Brekstad AS fra Ørlandet.

OPPDATERTE BOFASILITETER

I forbindelse med etablering av kampflybase på Ørland skal bygg rehabiliteres og det skal bygges nytt. – Jeg er glad for at vi nå kommer i gang med viktig oppgradering av hybler og kvarter slik at boforhold til personell bedres og bidrar til økt trivsel, sier Jens Levi Moldstad, plan- og prosjekteringssjef i Forsvarsbygg kampflybase. Det er to befalskaserner, oppført på 1950-tallet som nå skal renoveres og oppgraderes.

Kasernene er oppført i tradisjonell byggestil fra tidsperioden. Rehabiliteringsbehovet består av oppgradering av bygningsmessig standard i henhold til dagens forskrift TEK10, inkl. tekniske anlegg. Kaserne A har behov for ominnredning av planløsning til større enheter med sovealkove og bad for hver enhet, mens kaserne B behøver mindre justeringer av planløsningen. Når rehabiliteringen er ferdig, vil de to kasernene være helt like, og tilsammen ha 44 tidsmessige hybler.

Kontraktsummen er på nærmere 38 millioner kroner inkl. mva. Entrepriseform er totalentreprise. Oppstart rehabiliteringsarbeider er august 2014 og tidspunkt for overlevering er juni 2015.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.