Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Signerte ny storkontrakt på Haakonsvern

Onsdag inngikk Forsvarsbygg generalentreprisekontrakt med Brødrene Ulveseth AS for bygging av Luftforsvarets nye helikopterdetasjement på Haakonsvern (HDH).

Kontakten har en verdi på om lag 150 millioner kroner. 

Kontrakten (E2) gjelder generalentreprise for ombygging av eksisterende bygg på Bogøytoppen, og etablering av ny skvadronshangar. Kontrakten er en av flere kontrakter i Forsvarsbyggs HDH-prosjekt i Bergen. Arbeidene som knytter seg til den første kontrakten angående grunnarbeider og infrastruktur (E1), er allerede godt i gang. Byggearbeidene i E2 tar til i august. Senere i prosjektet vil det også bli utlyst en siste kontrakt, kalt E3.

60 nye arbeidsplasser
HDH er en underavdeling av den nasjonale helikopterbasen som nå føres opp på Bardufoss. Helikopterfasilitetene skal huse Luftforsvarets 14 nye NH90-helikoptre, hvorav seks skal ha sin base på Haakonsvern.

Luftforsvarets NH90-helikoptre på Haakonsvern skal støtte Kystvakten og fregattvåpenet i Sør-Norge. 60 nye arbeidsplasser vil bli etablert ved anlegget.
 
Byggestart i august
Utredningen av prosjektet kom i gang etter at daværende forsvarsminister Grete Faremo i september 2010 kunngjorde at det nye helikopterdetasjementet skulle ligge på Haakonsvern. I april i år startet grunnarbeidene ved HDH. I august starter altså byggearbeidene med selve bygningsmassen.

– Vi er stolte av å lede et så stort og viktig prosjekt for Luftforsvaret. Etter flere år med utredning, er det nå fint å komme i gang med byggefasen. Vi er klare for innsats, sier regionsjef i Forsvarsbygg, Per Anders Bakke.

Helikopterdetasjementet er ventet ferdigstilt ved årsskiftet 2015/2016.

Bildetekst kontraktssignering:
INNGIKK KONTRAKT: Prosjektsjef i Forsvarsbygg, Bjørn Tore Rognstad og administrerende direktør i Brødrene Ulveseth AS, Atle Ulveseth. Foto: Annette Øien.

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.