Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Forsvarsbygg er i gang med bygging av skvadronbygg til F-35

Forsvarsbygg har avtale med entreprenørfirmaet HENT AS om oppføring av Skvadronbygget på Ørland hovedflystasjon.

- Skvadronbygget er det første byggeprosjektet i etableringen av hovedbasen for F-35 og byggestarten markerer en viktig milepæl i vårt oppdrag med å legge til rette for at Norge kan motta nye kampfly, sier Jens Levi Moldstad, plan- og utbyggingssjef i Forsvarsbygg kampflybase.

Etableringen av skvadronbygget ble vedtatt i Stortinget våren 2014. Tilbudskonkurransen med prekvalifisering ble lyst ut kort tid etter stortingsvedtaket og det har vært stor interesse for oppdraget i bygge- og anleggsbransjen.

Skvadronbygget vil inneholde en administrasjonsdel med kontor, møterom og garderober for to F-35 skvadroner og en vedlikeholdsskvadron. I tillegg skal bygget gi rom for simulatortrening med åtte F-35 simulatorer og fasiliteter for planlegging av operasjoner, trening og øving. Bygget som vil bli på 10 000 kvm plasseres sammen med de øvrige kapasitetene til F-35 for å sikre en maksimal utnyttelse av fasilitetene.

Skvadronbygget skal etter planen stå ferdig i slutten av 2016 og gjøres klart til de første kampflyene kommer høsten 2017.

Foto: Forsvarsbygg kampflybase

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.