Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Har utarbeidet konsepter for innkvarteringssentre for asylsøkere

Forsvarsbygg har bistått justissektoren med å utrede nøktern innkvartering av opptil 5000 personer.

Forsvarsbygg fikk oppdraget på bakgrunn av det prekære innkvarteringsbehovet av asylsøkere i Norge.

- Vi har nå foreslått tre generiske konsepter for innkvarteringssentre for 1000, 3000 og 5000 personer, sier prosjektleder Finn-Øyvind Langfjell i Forsvarsbygg.

Her kan du lese rapporten i sin helhet

Nøkterne løsninger

Rapporten viser forslag til hvordan innkvarteringssentrene kan se ut og estimerte kostnadene til oppføring og drift av bygningsmassen.

- Forsvarsbygg har utformet forslag til innkvartering som er standardisert, nøktern og samtidig forsvarlig, sier Langfjell.

Justissektorens krav

Konseptene bygger på justissektorens krav og Forsvarsbyggs erfaring fra etablering av midlertidige og permanente leirer for Forsvaret.

- En eventuell etablering forutsetter at relevante tomter stilles til disposisjon og at leverandørene av boligmodulene har tilstrekkelig leveringskapasitet, sier Langfjell.

Opp til justissektoren

Forsvarsbyggs har foreslått konsepter for innkvartering, men ikke hvor i landet disse kan ligge eller hvor store de kan bli.

- Det er ikke opp til Forsvarsbygg. Det er opp til justissektoren å vurdere om dette skal gjennomføres og hvordan det eventuelt skal gjøres, sier Finn-Øyvind Langfjell.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.