Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Investert for en halv milliard

– Første trinn i realiseringen av Forsvarets virksomhet på Bardufoss til en kompakt leir er fullført, og Forsvarsbygg er klar for fortsettelsen.

Regionsjef i Forsvarsbygg, Erik Anders Helin, viser til de siste investeringene de tre siste årene på Bar-dufoss der nå et helt nytt kjøkken- og messebygg, to mannskapsforlegninger og infrastruktur er ferdig og tatt i bruk av Forsvarets avdelinger.

– Vi arbeider hele tiden for å sikre fremtidsrettede eiendomsløsninger og vi er klare for å ta fatt på res-ten dersom Forsvaret og Forsvarsdepartementet ønsker det, sa Helin.

Infrastrukturen for videre utbygging er allerede lagt klart under bakken, med VA-anlegg, elektro, fjernvarme, veier og plasser. Det oppdraget ble utført at Målselv Maskin as.

Forventninger
Stabssjef, brigader Arne Opperud i Hærstaben, sa under markeringen at de nå tydelig kan se at det satses på Hæren på Bardufoss.

– Her er det en god helhetsplan med samarbeid i alle ledd fra Forsvarsbygg, entreprenører og Forsvarets egne ansatte. Nå har Hæren forventninger om mer effektiv drift, økt samarbeid på tvers og en videre utvikling av Bardufoss, sa Opperud.

Signalbygg
Navet i leiren, med forpleiningen av soldater og befal, er et arkitektonisk signalbygg midt i hjertet av Bardufoss leir. I messebygget er det 650 sitteplasser, daglig produksjonskapasitet av 5200 måltidsenheter pr døgn.

Her er det lagt vekt på fremtiden med moderne oppvaskanlegg som blant annet magnetisk sorterer bestikk i oppvasken, akustikkdempende tiltak, en bioreaktor med avfallskverner for komposte-ring av matavfall, produksjons kjøkkenet er tilpasset for å ta inn lærlinger. Arkitekt har vært Dyrvik Arkitekter as, og generalentreprenør var Storegga entreprenør AS.

Mannskapsforlegninger
Ved den nye oppstillingsplassen, Generalplassen, står to nye mannskapsforlegninger som til sammen har 384 sengeplasser. Forlegningene heter «Heggelia» og «Jørstadmoen». Arkitekt har vært Borealis Arkitekter as, og totalentreprenør har vært PEAB – Bjørn Bygg AS.

Bildetekster:
1. Markering i Bardufoss leir med at første trinn mot en kompakt leir er fullført. – Vi er klar for flere oppdrag, sa regionsjef Erik Anders Helin i Forsvarsbygg.
2. Mannskapsforlegningene Heggelia og Jørstadmoen rommer plass til 384 soldater.
3. Kjøkken- og messebygget er et signalbygg og navet i leiren.

(Alle foto: Beate Ingebrigtsen, Forsvarsbygg)

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.