Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Ny helikopterbase for redningstjenesten på Ørland

Forsvarsbygg skal oppføre redningshelikoptertjenestens nye base på Ørland hovedflystasjon.

I den anledning undertegnet Forsvarsbygg i dag kontrakt med AF Gruppen Norge AS. Kontrakten har en verdi på 164 millioner kroner. Spaden settes i jorda i midten av januar 2016.

Forsvarsbygg skal på vegne av Justis- og beredskapsdepartementet gjennom prosjektet NAWSARH (Norwegian All Weather Search and Rescue Helicopter) planlegge, bygge og drifte lokasjonene for redningstjenestens nye helikoptre.

- Redningstjenesten gjør en viktig jobb over hele landet, og vi er stolte over å være en del av dette samfunnsviktige prosjektet. Vi er derfor glade for at vi nå inngår denne kontrakten med AF-gruppen, uttaler Carl Oscar Pedersen, fungerende regionsjef i Forsvarsbygg.

Modernisering

Seksten moderne redningshelikoptre skal leveres til redningstjenesten frem til 2020. I den forbindelse skal Forsvarsbygg tilrettelegge eiendom, bygg og anlegg for helikoptrene og deres mannskaper på til sammen seks baser i Norge, nærmere bestemt Rygge, Sola, Florø, Ørland, Bodø og Banak.

Bygging på Sola er i gang, og Ørland blir dermed den andre nye basen. Ferdigstillelse av bygget med tilhørende utendørsanlegg på Ørland er planlagt til.februar 2017.

Bygge og drifte

Anleggene for de nye redningshelikopterene vil inneha dokker for helikopter, verksted, kontorer, administra-sjon og fasiliteter for tilstedevakt. På hver lokasjon skal det være plass til tre helikoptre. I tillegg er Forsvarsbygg godt i gang med byggingen av skvadronbygget for de nye F-35 kampfly ved Ørland hovedflystasjon.

 

Tekst: Trond Enemo

 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.