Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Oppgraderte befalskaserner klar til bruk

I forbindelse med etablering av kampflybasen på Ørland skal det bygges nytt og det skal rehabiliteres bygg.

Tirsdag 30. juni ble to oppgraderte befalskaserner formelt overlevert, klar til bruk. Arbeidet med rehabiliteringen av de to kasernene fra 50-tallet startet i august i fjor og har blitt utført av det lokale entreprenørfirmaet Einar Brekstad AS. De to befalskasernene er renovert og har fått en moderne standard. Rehabiliteringen har bestått av oppgradering av bygningsmessig standard i henhold til dagens forskrift TEK10.

Første permanente bygg
Den 30. juni ble kasernene formelt overlevet fra Forsvarsbygg kampflybase til Forsvarsbygg utleie ved markedsområde Trøndelag, som nå overtar driften av byggene. Etter noen suppleringer, som blant annet mindre tilpasninger av møblering og trådløst internett, er de klare til å tas i bruk av Forsvaret.

- Oppgradering av hybler og kvarter er viktig med tanke på bedring av boforhold til personell. De to rehabiliterte befalskasernene representerer en viktig milepæl, da det er de første permanente byggene som står klare i forbindelse med bygging av den nye kampflybasen, sier direktør for Forsvarsbygg kampflybase Olaf Dobloug.

Til stede ved overleveringen var Forsvarsbygg markedsområde Trøndelag, Ørland hovedflystasjon, entreprenørene og Forsvarsbygg kampflybase. Overleveringen ble markert med lunsj på Kysthotellet på Brekstad og deretter med befaring på de nye byggene inne på flystasjonen.

Alle parter takket for det gode samarbeidet og for den utførte jobben/oppdraget. Det var bred enighet om at arbeidene var utført av ryddige og ordentlige entreprenører. Forsvaret uttrykte på sin side viktigheten av å skape bolyst for ansatte på stasjonen.

44 tidsmessige hybler
Fullt ut rehabilitert er de to kasernene helt like, og rommer tilsammen 44 tidsmessige hybler. Alle rommene har fått eget bad, de fleste rommene har sovealkove og noen er større familierom med eget minikjøkken og separat soverom.

Nye mannskapsforlegninger planlegges oppført inn til eksisterende forlegninger med byggestart tidligst vinter 2016. Det er videre planer om å øke antallet kvarter for befal inne på stasjonen, også med byggestart primo 2016.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.