Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Treningsanlegget på Haakonsvern fikk Houens fonds diplom 2015

Forsvarsbygg ble tirsdag 20. januar tildelt Houens fonds diplom for det militære treningsanlegget på Haakonsvern i Bergen. Prisen er en av Norges fremste utmerkelser innen arkitektur og byggeskikk.

- Arkitekturen er med på å forme samfunnet og jeg er opptatt av byggene og byrommenes kulturelle betydning. Houens fonds diplom er en æresbevisning for god arkitektur, sa kulturminister Thorild Widvey under utdelingen som fant sted i Arkitektenes Hus.

Prisen deles ut til bygg som holder en god arkitektonisk standard over tid og skaper varig arkitektur.

Velformet og balansert

- Det militære treningsanlegget på Haakonsvern er en velformet og balansert enhet. Det har vært kreativ bruk av fasademateriale og dette er et godt eksempel på langvarig arkitektur. Bygget gir et uttrykk av letthet, sa leder for bedømmelsesutvalget Odd Steinsvik. Byggets sterke miljøfokus på også fremhevet.

Treningsanlegget på Haakonsvern stod ferdig i 2011. Anlegget på 9 000 kvadratmeter, inneholder en svømme- og livredningshall, klatrevegg, idrettshall, nærkamprom, styrke- og kondisjonsrom, spinningsrom, samt område for skadeforebygging og restitusjon. Utenfor bygget finnes et anlegg på 25 000 kvadratmeter med hinderbane, maritim sceneplattform, fotball- og løpebane, sier og kaianlegg.

Arkitekt Knut Longva står bak utformingen av bygget og Grindaker Landskapsarkitekter har stått for uteområdene.

Stolt

- Det er med stolthet og glede jeg tar i mot denne prisen som regnes som en av Norges fremste utmerkelser innen arkitektur og byggeskikk, sa administrerende direktør Frode Sjursen da han mottok prisen.

Han benyttet også anledningen til å takke alle som har bidratt til prosjektet fra prosjektledere til samarbeidspartnere.

De andre byggene som mottok Houens fonds diplom 2015 var Lærernes hus, Grieghallen, Tromsdalen kirke, Nationaltheatret stasjon oppgang vest og Trollstigen vandring og utsiktspunkt.

Diplom fra A. C. Houens fond regnes som en av Norges fremste utmerkelser innen arkitektur og byggeskikk. Diplomet utdeles av det norske Kulturdepartementet etter innstilling fra landsstyret i Norske arkitekters landsforbund. I retningslinjene heter det at prisen kan tildeles «arkitekt for utkast til bygninger og ferdig oppførte bygninger eller bygningsgrupper, og annen fysisk formgiving, som er fremragende, selvstendige og arkitektonisk gjennomførte arbeider».

Houens fonds diplomer en æresbevisning som det ikke følger penger med, men det aktuelle byggverket blir prydet med en bronseplankett.

 

Bildetekst:
Fra venstre: Nils Köplin (Longva Arkitekter), Knut Longva (Longva Arkitekter), Geir Pettersen (Grindaker AS Landskapsarkitekter),  administrerende direktør Frode Sjursen (Forsvarsbygg), prosjektsjef Bjørn Tore Rognstad (Forsvarsbygg) og direktør Erik Øimoen (Forsvarsbygg)

Foto: NAL v/Lone Kjersheim

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.