Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

- Kjempebra kjøkken på Kjevik

Forsvarsbygg har gjennomført en omfattende fornyelse av det 70 år gamle messebygget på Kjevik. – Vi er veldig glade. Våre ansatte får nå en mye bedre hverdag på kjøkkenet, sier kjøkkensjef ved LSK Kjevik, Vidar Sannes.

Ved Kjevik leir i Kristiansand holder Luftforsvarets skolesenter til. Her utdannes bl.a. teknisk personell for Luftforsvaret. I den daglige skolesituasjonen produseres det 1200 matprosjoner ved messebygget i leiren. Flere ganger i året, blant annet ved rekruttinnrykk om sommeren, økes det samlede behovet for matproduksjon og spiseplasser i messebygget til 2000 personenheter.

Nedslitt messebygg
Men etter mange års drift, var behovet for oppgradering helt nødvendig for å kunne opprettholde forsvarlig drift både med hensyn til mathygiene og HMS-forhold i bygget. Problemene i bygget hadde økt de siste årene. Vannlekkasjer og kondensproblemene var omfattende i takkonstruksjonene. Det var råteskader i gulv, vegger og tak. I tillegg var det nødvendig å oppgradere kjøkkenet og oppvasksystemet. 

Oppgradert oppvask
– Vi har utført en omfattende fornyelse av messebygget. Mange bygningsmessige tiltak er utført, men det som kanskje brukerne legger mest merke til, er den betydelige inventaroppgraderingen på kjøkkenet og av oppvasksystemet. I dette prosjektet har vi ivaretatt rehabiliteringsbehovet med nøkterne kostnadseffektive løsninger. Vi er stolte over å ha levert dette prosjektet med god kvalitet, i rett tid og godt innenfor kostnadsrammen, sier prosjektleder i Forsvarsbygg, Byrge Dirdal.

Den totale kostnadsrammen for prosjektet er på 25 millioner kroner (50/50) hvorav 7,5 millioner kroner har gått til innredningsdelen av prosjektet.

Slutt på tunge løft
– Vi er veldig glade for den oppvaskløsningen. Den gamle løsningen var tungvinn og preget av fuktskader. Den nye løsningen er langt mer effektiv og krever mindre ressurser ved spising i begge saler. Vi har også fått eliminert en del tunge og høye løft. Dette skåner kjøkkenbetjeningen, sier kjøkkensjef ved LSK Kjevik, Vidar Sannes.

Kjøkkenoppgradering krevende
– Rehabilitering av kjøkken er ofte krevende prosesser med mange involverte og mange krav som skal følges opp. Dette har prosjektleder Byrge Dirdal og innredningsrådgiver Samina Nazir løst på svært god måte for oss i Forsvarsbygg. Jeg vil også få skryte av samarbeidet disse to har fått til med Forsvaret i prosjektet. Det ble et kjempebra kjøkken. På åpningen gikk smilet trill rundt på alle involverte. Jeg gir en stor honnør til alle sammen, sier prosjektsjef i Forsvarsbygg, Bjørn Tore Rognstad.

Bildetekst:
Fra venstre prosjektleder i Forsvarsbygg Byrge Dirdal, avdelingsleder utleieservice i Forsvarsbygg, Christian Fossdal og sjef LSK Harald Minde. Overleveringen skjedde 19. februar i år. Alle foto: Forsvarsbygg.

Kjevik

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.