Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Avinor har kjøpt terminalbygget på Andøya

Nå er det klart for store fly på Andøya i sommer.

Avinor har tidligere leid bygget for å ha tilstrekkelig kapasitet til å håndtere både passasjerer og bagasje når Norwegian kommer med fulle fly til Andøya om sommeren. - Vi forsto at Avinor hadde behov for at dette salget ble raskt gjennomført for å sette det i stand til sommersesongen. Vi fikk oppdraget i februar og både vi og Andøy kommune har snudd oss så fort vi kunne for å få dette til. Dette er et godt eksempel på at flere instanser kan spille på lag,  sier prosjektleder Randi Gotliebsen i Forsvarsbygg skifte eiendom.

Forsvaret hadde ikke behov for terminalbygget mer. Det er lenge siden det ble slutt på regelmessige militære flyruter med passasjerer. - Vi er glade for at dette ble løst så raskt. Nå har vi kapasitet til å ta imot passasjerene som kommer med Norwegian til Andøya i sommer, og Avinor kan bedre legge til rette for videre utvikling av trafikken over Andøya lufthavn, sier lufthavnsjef Jørn Stave i Avinor.

Det gjenstår litt praktisk med omkobling av strøm og lignende før alt er fullført, men Avinor har allerede begynt å gjøre klart. Første Boeing 737 fra Norwegian lander allerede 19. juni. - Forsvarsbyggs lokale representanter, med Jan Madsen i spissen, har også vært helt avgjørende for å lykkes med å gjennomføre dette så raskt, sier prosjektleder Randi Gotliebsen.

Bildetekst:
Prosjektleder Randi Gotliebsen i Forsvarsbygg skifte eiendom gratulerer lufthavnsjef Jørn Stave med at Avinor nå eier den tidligere militære terminalen på Andøya. Foto: Forsvarsbygg

Andøya

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.