Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Byggedagene 2016

Når Byggedagene 2016 starter 8. mars inviterer Forsvarsbygg til en orientering om utbyggingen av kampflybasen på Ørland, på hotell Plaza.

Forsvarsbygg ser frem til å treffe deltagerne på Byggedagene - og å gi et innblikk i forsvarssektorens desidert største utbyggingsprosjekt. Det vil blant annet bli orientert om kommende konkurranser tilknyttet utbyggingen, men også om behovet for fornyelse og modernisering av Ørland hovedflystasjon. Totalkostnadene på prosjektene, inklusive fornyelse og rehabilitering, har nå passert 8 milliarder kroner. Etter en kort presentasjon blir det tid til spørsmål og svar. Sted og tid er: Munch-salen på Plaza tirsdag 8. mars, kl.08.30-09.00. 

Til sammen skal i størrelsesorden 40.000 kvm bygges nytt og 25.000 kvm bygges om på Ørland. Bygge- og anleggsarbeidene for skvadronbygg, vedlikeholdsbygg, grunnleggende infrastruktur og rullebaneforlengelse er nå i gang. Arbeidene er i rute og basen vil være klar til å ta imot de første F-35-flyene høsten 2017 selv om utviklingen av flystasjonen vil fortsette i flere år etter det. 

Med kampflybaseprosjektene bidrar Forsvarsbygg med et godt grunnlag for en stor omstilling i Luftforsvaret. Hovedbasen for kampfly flyttes fra Bodø til Ørland, og det legges til rette for innføring av de nye F-35-kampflyene mens F-16 skal fases ut.

Forsvarsbygg utfører på vegne av Forsvarsdepartementet oppdraget med å planlegge og bygge hovedbasen på Ørland i Sør-Trøndelag og en fremskutt base på Evenes i Nordland. Prosjektporteføljen er så langt på over 8 mrd. og er sett som ett prosjekt det største i Forsvarsbyggs historie.

Lenke til kommende og pågående konkurranser hos Forsvarsbygg kampflybase.

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.