Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Et løft for redningshelikoptertjenesten!

På Sola ved Stavanger reiser nå redningshelikoptertjenestens nye hovedbase seg.

- Basen på Sola skal stå klar til å ta imot de første av redningshelikoptertjenestens nye Agusta Westland helikoptre fra april 2017, og vi er i rute med prosjektet, uttaler totalprosjektleder Odd-Erik Martinsen i Forsvarsbygg.
Byggeprosjektet på Sola er en del av Forsvarsbyggs landsomfattende oppdrag (kalt NAWSARH* EBA**), med å få på plass bygg og anlegg for de nye helikoptrene på seks ulike steder over hele landet. Det første helikopteret er ferdigbygd i England og nå under testing.
- Dette er et oppdrag vi i Forsvarsbygg gjør på vegne av Justis- og beredskapsdepartementet og som vil gi et stort løft for hele redningshelikoptertjenesten. De får moderne, funksjonelle og trivelige lokaler i tillegg til de nye helikoptrene. Dette er viktig, spennende og noe vi er stolte av å kunne levere.

Arbeidsplasser
- Den nye basen på Sola ser så langt veldig bra ut, og vi veldig fornøyd med samarbeidet med vår kontraktspart, AF Gruppen AS, sier Svein Rune Skauge. Han er Forsvarsbyggs stedlige prosjektleder. At vårt byggeoppdrag også sikrer arbeidsplasser i Stavangerområdet i en krevende tid med økende arbeidsledighet, er naturligvis samfunnsøkonomisk veldig bra, sier han.

Ledelse og opplæring
Basen som nå reiser seg på Sola vil også inneholde ledelsesbygget for redningshelikoptertjenesten, 330-Skvadronen, og blir dermed «knutepunktet» for helikoptertjenestens viktige virksomhet over hele landet. I tillegg bygges selve basebygget med tre helikopterdokker med tilhørende verkstedarealer og kontorer og forlegning for vaktstyrken. Et stort antall av personellet som skal tjenestegjøre på de nye helikoptrene vil få sin opplæring på den nye Sola-basen.
- I den forbindelse kontraherer vi i disse dager også leie av modulbygg som midlertidig forlegning for personell fram til 2020. 40 rom blir ferdigstilt i høst, og ytterligere 30 i løpet av 2017. Den midlertidige forlegningen blir liggende i umiddelbar nærhet til den nye helikopterbasen og dagens fasiliteter for redningshelikoptertjenesten, sier Martinsen.

Helse, miljø og sikkerhet
16 stk Agusta Westland helikoptre vil lande fra april 2017, to i halvåret frem til alle er levert i 2020. De nye basebyggene må sta klare til helikoptrene kommer. Det er derfor stramme krav til fremdrift, men det skal ikke gå på bekostning av SHA.
- Dette er en svært ryddig og oversiktlig byggeplass i det som et komplekst prosjekt. Entreprenøren og KU-ansvarlig tar ingen snarveger på dette området, noe vi også er svært fornøyd med.Vi er også godt i gang med å bygge basen som skal være på Ørland hovedflystasjon, forteller Martinsen.
- Vi gleder oss til å ønske redningshelikoptertjenesten velkommen til nye bygg på Sola, avslutter han.

*NAWSARH-Norwegian All Weather Search and Rescue Helicopter
** Eiendom, bygg og anlegg

Bilde: Totalprosjektleder Odd Erik Martinsen (til venstre) og direktør Erik Øimoen i Forsvarsbygg

Totalprosjektleder

Svein Solli

Totalprosjektleder

Sola ved Stavanger

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.