Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Globalt eiendomsmøte i Oslo

Sikkerhetshensyn i byggingen av nytt regjeringskvartal er ett av temaene når ledere innen offentlig forvaltning fra hele verden samles i Oslo i dag.

Denne uken er Statsbygg og Forsvarsbygg vertskap for to av verdens ledende nettverk for offentlige eiendomsorganisasjoner, TWN og PuRE-Net. Over 100 deltakere fra hele verden skal drøfte utfordringene forbundet med å ivareta sikkerhetshensyn i offentlige bygg, blant annet i nytt regjeringskvartal i Oslo.

Nyttige nettverk

– Statsbygg bruker erfaringene fra disse to viktige internasjonale nettverkene når vi utformer framtidens kontorer, blant annet i regjeringskvartalet, sier Harald V. Nikolaisen, administrerende direktør i Statsbygg.

– Behovet for gjennomtenkte sikringsløsninger i og rundt sentrale bygninger og funksjoner demonstreres stadig med dramatisk tydelighet. Dette skal samtidig veies mot behovet for trivelige arbeidsplasser og inspirerende byrom. Her har vi mye å lære av hverandre, sier direktør Thorbjørn Thoresen i Forsvarsbygg.

Fjerner barrierer

Det globale møtet for offentlige eiendomsforvaltere tar også opp debatten om hva som skal til for å forme produktive og gode arbeidsplasser.

– Over hele verden pågår det en rivende utvikling , der kontorlokaler formes på nye måter. Det handler om å fjerne både synlige og usynlige barrierer som hindrer kreative atmosfærer, trivsel og resultater, sier Nikolaisen.

Den internasjonale konferansen åpnes av kommunal- og moderninseringsminister Jan Tore Sanner.

FAKTA

PURE-Net, The Public Real Estate Network, er et europeisk nettverk for offentlige eiendomsorganisasjoner.

TWN, The Workplace Network, er et nettverk av ledende offentlige eiendomsorganisasjoner som er opptatt av arbeidsplassutforming.

Statsbygg og Forsvarsbygg er vertskap når Pure-Net og TWN møtes til årskonferanse i Oslo 25.-28.september. På konferansen vil det være deltakere fra Asia, Europa, Afrika og Nord- og Sør-Amerika.

Oslo

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.