Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Møtte forsvarssjefen på Ørland

Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen, og generalinspektøren i Luftforsvaret, Per-Egil Rygg, besøkte Ørland flystasjon mandag 22. august, sammen med Forsvarsbyggs nye direktør Thorbjørn Thoresen.

Formålet med forsvarssjefens årlige befaring var å gjøres kjent med status for utbyggingen og flystasjonens klargjøring for mottak av F-35 kampfly.

Forsvarssjefen med følge ankom flystasjonen sammen med Forsvarsbyggs nye direktør Thorbjørn Thoresen mandag morgen. Gruppen ble transportert direkte til Forsvarsbyggs byggherrekontor for F-35, hvor generalinspektøren og Thorbjørn Thoresen ønsket velkommen, og de fikk en orientering om utbyggingen av Olaf Dobloug og lederne av de kritiske prosjektene for mottak av flyene. De fikk deretter deretter omvisning på skvadronbygget og rullebaneforlengelsen inne på F-35-området, før de fortsatte sitt besøk på operativt område.

- Mottak av F-35 er det viktigste som skjer i Forsvaret i disse årene. Planen er stram, men jeg er trygg på at vi ligger godt an. Å være her en gang i året for å følge opp arbeidet er viktig for å ha kontroll på at alt er i rute, sa forsvarssjefen.

På bildet f.v. Forsvarsbyggs direktør Thorbjørn Thoresen sammen med stasjonssjef Aage Longva, forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen og generalinspektør for Luftforsvaret Per-Egil Rygg.

Ørlandet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.