Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Øker antall boliger for befal

Forsvarsbygg har inngått kontrakt med PEAB Bjørn Bygg AS for oppføring av befalsforlegninger i Rusta, Bardufoss.

Behovet for boliger til Forsvarets befal er fortsatt betydelig i Midt-Troms. Forsvarsbygg bygger nye boliger i takt med godkjenningene fra Forsvarsdepartementet. Det siste nå er oppføring av tre større befalsforlegninger i Rusta, nær Bardufoss leir. Kontrakten på totalentreprisen er på 129,6 millioner kroner.

Komplett boområde
- Med disse tre store befalsforlegninger for befalet blir dette en komplett boområde for Forsvarets ansatte på Bardufoss. Dette er sårt tiltrengte hybler, og jeg vil tro at Forsvaret er fornøyd med at dette skal stå ferdig i 2018, sier Erik Anders Helin, regionsjef i Forsvarsbygg.

Forlegningene oppføres der det allerede i dag er flere boliger til befalet. Dette vil videreutvikle området som forlegningsområde for Forsvaret. Befalsforlegningene oppføres i tre etasjer pluss loft, og består av totalt 108 boenheter. Hver enhet består av oppholdsrom med minikjøkken, bad og sovealkove med luftemulighet.
En tilsvarende forlegning på samme tom i Rusta er under oppføring av Altafirma SB2 Utvikling AS og skal stå ferdig mars 2017.

Sikrer arbeidsplasser
- Dette er en stor og viktig kontrakt for PEAB Bjørn Bygg as. Forsvarsbygg er en prioritert kunde for oss, og denne kontrakten sikrer de arbeidsplassene vi har i Midt-Troms når vi er ferdig med å bygge Helikopterbasen på Bardufoss, sier direktør Arild Østgård.

Østgård trekker også frem at de har som mål å ha 10% lærlinger til enhver tid i firma. Gode kontrakter gir et godt læringsmiljø for nye fagarbeidere. Han etterlyser imidlertid flere jenter på arbeidsplassen, og understreker at bygningsarbeid ikke lenger er et yrke der fysiske krav og de tunge løftene er fremtredende.
- Bjørn Bygg setter pris på de strenge HMS kravene til Forsvarsbygg. Det har helt klart bidratt til at vi har skjerpet oss i egne SHA-krav (Sikkerhet, helse og arbeidsmiljø) på arbeidsplassen, sier Østgård. 

De tre befalsforlegningene oppføres som passiv hus. Bjørn Bygg starter med prosjekteringen i løpet av juli, og skal stå ferdig våren 2018.

BILDETEKST:
Kontrakt på nærmere 130 millioner kroner er undertegnet mellom Forsvarsbygg og PEAB Bjørn Bygg AS. Fv: prosjektleder Knut Helge Grimstad, Forsvarsbygg, distriktssjef Frode Bruvoll i Bjørn Bygg, direktør Arild Østgård i Bjørn Bygg, prosjektsjef Jon Fløgstad, Forsvarsbygg og regionsjef Erik Anders Helin, Forsvarsbygg. Foto: Beate Ingebrigtsen, Forsvarsbygg.

SKISSE:
Her kommer 108 nye kvarter for Forsvarets befal på Bardufoss. Den forreste bygninger er under oppføring og står ferdig mars 2017.
(Fasader, ill: Longva Arkitekter AS)

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.