Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Rena: Kulefangerbane

I oktober 2013 brant kulefangerhuset på skytebane 3 i Rena leir ned. Nå blir det erstattet, og dermed får Forsvaret nok en gang full kapasitet på sine skytebaner i leiren.

Torsdag 3.mars ble kontrakten med Veidekke Entreprenør inngått.

- Bane 3 er en av fire skytebaner i Rena leir, og har vært stengt siden brannen. Kapasiteten på skytebanene i Rena Leir har således vært redusert med 25 % siden brannen, sier prosjektsjef Anders Martinsen.

Lite, men viktig anlegg
Rena leir i Østerdal garnison er et av Hærens kraftsentrum i Sør-Norge med blant annet tilholdssted for Telemark bataljon og Forsvarets spesialstyrker. Det har derfor vært viktig å få på plass en ny løsning. Martinsen utdyper:
- Det er stort behov for skytebanene til trening, og det har derfor vært veldig viktig for Forsvaret at kapasiteten kommer opp og går igjen. Vi er glade for at vi nå får denne løsningen på plass, vi vet den har vært etterspurt, sier han.

Prosjektleder Helge Indseth stemmer i:
- Vi begynte forprosjektet våren 2015, og gjenbrukte tegninger og prosjektering fra det opprinnelig kulefangerhuset i størst mulig grad. Vi kjørte først en runde med åpen tilbudskonkurranse på prosjektet, men responsen var dårlig og prisen vi fikk inn var derfor for høy. Vi måtte derfor avlyse konkurransen og starte på nytt med en begrenset konkurranse med forhandling, hvor vi da til slutt satt igjen med Veidekke, som vi i dag undertegner kontrakten med.

Kontraktssum er ca. 5,27 millioner kroner, og etter planen settes spaden i jorda i begynnelsen av april.  Planlagt overlevering av bygget er i løpet av juli 2016.

 SIKRER FULL KAPASITET PÅ SKYTEBANE: Fra venstre prosjektleder Helge Indset (Fosvarsbygg), prosjektsjef Anders Martinsen  (Forsvarsbygg), distriktssjef Geirmund Østvold (Veidekke Entreprenører AS) og prosjektleder Håvard Hagen (Veidekke Entreprenører AS)Tekst og foto: Trond Enemo

 

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.