Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Ryddet strendene på Rauøy

I helga ble strendene på Rauøy i Oslofjorden ryddet i en skikkelig dugnad mellom Forsvarsbygg og Fredrikstad idrettsforening.

Rauøy ligger utenfor Engelsvik, mellom Fredrikstad og Moss kommuner. Øya eies i sin helhet av Forsvaret.

Til sammen cirka 100 medlemmer av idrettslaget ryddet strendene hele lørdag og søndag, støttet av Forsvarbygg.

Søppel fra fjorden
-Det har i årenes løp drevet inn mye drivved, trosser, ødelagte tauverk, flasker og annet avfall fra Oslofjorden. Dette har forsøplet stranda. Dette er nå fjernet, forklarer arenaleder øst i Forsvarsbygg, Terje Pål Nilsen, om bakgrunnen for prosjektet.

Forsvarsbygg betalte idrettslaget for jobben og stod selv for den overordna logistikken rundt oppryddingen, inkludert transport av deltagerne, lekterskip med til sammen 20 containere, hjullaster til å løfte containerene, og annet nødvendig utstyr. To av Forsvarsbyggs eget driftspersonell var derfor tilstede under hele oppryddingsaksjonen. De frivillige ble delt opp i lag med ansvar for hver sin sone på øya.

Sorteres og gjenvinnes
–Særlig på vestsiden ut mot Oslofjorden har det drevet inn mye søppel, og det er godt å ha fått det fjernet. Alt avfallet ble naturligvis sortert og gjenvunnet i tråd med vår miljøpolicy, forteller han videre.

 -Dette var en skikkelig dugnad, sier Nilsen videre. Han er initiativtager til prosjektet, og fullroser idrettslaget og sine egne folk som deltok i arbeidet.

- Vi er kjempefornøyd med den jobben som har blitt gjort av idrettslaget og våre tilbakemeldinger var at de selv også satte pris på initiativet.

 -At vi fikk til en felles dugnad mellom oss i Forsvarsbygg og det lokale idrettslaget er spesielt artig og er en «vinn-vinn» situasjon:

 -Vi fikk ryddet stranda med mye mannskaper på kort tid, og idrettslaget får penger i klubbkassa, avslutter han.

 

Foto: Tom Egil Andersen og Odd Johannessen

Rauøy

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.