Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Statssekretær besøkte base under bygging

Statssekretær Gjermund Hagesæter (Frp) besøkte redningshelikoptertjenestens nye hovedbase under oppføring på Sola.

Under sitt besøk på Sola utenfor Stavanger, i regi av Justis- og beredskapsdepartementet, ble Hagesæter gitt en grundig innføring i prosjektet, samt en befaring på byggeplass.

–Dette er et godt bygg som også er viktig for personellets arbeidsmiljø, sa han.

Forsvarsbyggs totalprosjektleder, Odd-Erik Martinsen, ledet befaringen på byggeplass.

-Det viser betydningen av prosjektet, både for redningshelikoptertjenesten og for Norge, at statssekretæren tar turen innom i byggeperioden. Det er gledelig, dette er et prosjekt som vekker interesse og som er viktig for samfunnet, sier Martinsen.

Løft for redningshelikoptertjenesten
Basen på Sola skal stå klar til å ta imot de første av redningshelikoptertjenestens nye Augusta Westland helikoptre fra april 2017. Byggeprosjektet på Sola er en del av Forsvarsbyggs landsomfattende oppdrag (kalt NAWSARH* EBA**), med å få på plass bygg og anlegg for de nye helikoptrene på seks ulike steder over hele landet. Det første helikopteret er ferdigbygd i England og nå under testing.

-Dette er et oppdrag vi i Forsvarsbygg gjør på vegne av Justis- og beredskapsdepartementet og som vil gi et stort løft for hele redningshelikoptertjenesten. De får moderne, funksjonelle og trivelige lokaler i tillegg til de nye helikoptrene, fortsetter Martinsen.

Ledelse og opplæring
Basen som nå reiser seg på Sola vil også inneholde ledelsesbygget for redningshelikoptertjenesten, 330-Skvadronen, og blir dermed «knutepunktet» for helikoptertjenestens viktige virksomhet over hele landet. I tillegg bygges selve basebygget med tre helikopterdokker med tilhørende verkstedarealer, administrative fasiliteter for vakt og forlegning for vaktstyrken. Et stort antall av personellet som skal tjenestegjøre på de nye helikoptrene vil få sin opplæring på den nye Sola-basen.

16 stk Augusta Westland helikoptre vil lande fra april 2017, to i halvåret frem til alle er levert i 2020. De nye basebyggene må sta klare til helikoptrene kommer. -Vi gleder oss til å ønske redningshelikoptertjenesten velkommen til nye bygg på Sola, avslutter Martinsen.

*NAWSARH-Norwegian All Weather Search and Rescue Helicopter

** Eiendom, bygg og anlegg

Bilde: 330 Skavdronsjef Svein Tore Pettersen (t.v) sammen med Statssekretær Gjermund Hagesæter (Frp)

Bilde helikopter: Foto: Agusta Westland

Svein Solli

Totalprosjektleder

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.