Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

TRYGGERE BYGGEPLASS MED NY SHA-VEILEDER

Norges største offentlige byggherrer går sammen om å lage en veileder for SHA-plan som skal gjøre bygge- og anleggsplassen til et tryggere arbeidssted.
TEMA: SIKKERHET, HELSE OG ARBEIDSMILJØ (SHA)
En ny veileder gjør det enklere for små og store byggherrer å lage konkrete SHA-planer for å redusere risikoen for skader på bygge- og anleggsplass.
- SHA-planer blir lett veldig omfattende eller for generelle. Veilederen fokuserer på konkrete tiltak for å sikre liv og helse i byggefasen, sier direktør Erik Øimoen i Forsvarsbygg.

Nullvisjon for skader i bransjen
Hvert år dør det arbeidstakere på norske bygge- og anleggsplasser. Rundt 100 får varige men som følge av skade, og cirka 8 000 har skaderelatert fravær. Charteret for en skadefri bygge- og anleggsnæring har en nullvisjon for skader i bransjen. Forsvarsbygg deltar i samarbeidet.
- Som deltager i samarbeidet har Forsvarsbygg forpliktet seg til å gjøre en spesiell innsats for arbeidet med sikkerhet, helse og arbeidsmiljø, sier Øimoen.

Beste praksis
Veilederen er utformet i et samarbeid mellom de offentlige byggherrene Statsbygg, Forsvarsbygg, Jernbaneverket, Statens Vegvesen og Norsk Eiendom, som representerer private byggherrer.

Oslo

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.